12a Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú
Torna la Jornada de la Inclusió Social i enguany serà el dijous 14 de novembre a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú posant al centre la inclusió social com a element indispensable de l’acció comunitària
VNG Inclusió posa en marxa la 12a edició de la Jornada de la Inclusió Social amb el títol 'Com creem comunitats inclusives? Menys autoajuda i més mutualitat”. Aquesta jornada vol continuar sent un espai de sensibilització i transferència de coneixement per tal de promoure ciutats més inclusives i generadores d’oportunitats socials i comunitàries. Cada any es convida a experts acadèmics i professionals per tal de donar a conèixer paradigmes, teories i eines professionals que puguin inspirar i ser útils en l'exercici professional i acadèmic dels agents o potencials agents comunitaris.
La temàtica d'aquest any vol posar al centre que l’objecte de treball de l’acció comunitària són les relacions socials i la inclusió social com a element indispensable que incorpora la diversitat dels seus membres en aquest procés. Enguany, la ponència inaugural de la jornada anirà a càrrec de l’Ernesto Morales, Doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Ernesto ha desenvolupat la seva trajectòria professional i de recerca en els àmbits de la participació ciutadana, l’economia solidària, el desenvolupament comunitari i els processos d’apoderament ciutadà. És coordinador de l’Escola de lGOP i del Màster interuniversitari en Polítiques Socials i Acció Comunitària.
Tot seguit, es presentaran projectes de diferents territoris que compartiran experiències de promoció de l’autonomia, capacitació i apoderament de col·lectius de població en diferents situació d’exclusió social: el projecte Vincles–Mentoria Social de l’Ajuntament de l’Ajuntament de VNG amb la col·laboració d’Actua; projecte que vol facilitar el contacte entre joves que han emigrat sols i persones que de manera voluntària volen acompanyar als joves en el seu procés d'emancipació i en el seu coneixement envers la ciutat d'acollida. La Colla Cuidadora, una iniciativa públic- comunitària de Barcelona que ja porta 20 anys en actiu i que, mitjançant els grups, transformant situacions d’aïllament i sobrecàrrega de les persones cuidadores. Per últim, coneixerem l’associació 'Amunt i Crits' Dones referents comunitàries de l’Alt Empordà que orienta i reforça l’apoderament de dones de la comarca d’origen migrant. Seguit hi haurà un tancament teatralitzat a càrrec de l’actriu i creadora, Adriana Segurado.
A la tarda, es tindrà la possibilitat d’assistir a 1 dels 3 tallers d’expertes reconegudes i amb llarga trajectòria professional i acadèmica en l’àmbit de l’acció comunitària que tractaran sobre les diferents dimensions d’aquesta. El taller de la Susana Giménez i la Imma Marrugat ens ensenyarà com promoure les cures en l’àmbit professional comunitari a través de la metodologia de la intervisió; el Rubèn David Fernández posarà al centre com enfortir els vincles comunitaris; i la Irene Moulas de la Cooperativa Etc. donarà eines per aplicar la perspectiva interseccional en l’acció comunitària.
Aquesta jornada s'organitza des de VNGInclusió, servei de la Regidoria d'Acció Social i Dependència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i en el marc i finançament dels plans locals d’acció comunitària inclusiva, programes de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament d Drets Socials la Generalitat de Catalunya per promoure l’acció comunitària inclusiva des de la proximitat local.
Podeu consultar el programa de la jornada en aquest enllaç. Aquesta jornada va dirigida principalment a professionals de l’acció comunitària que vulguin aplicar la perspectiva inclusiva en la seva feina. Però independentment de si s’exerceix un rol professional o voluntari en l’àmbit comunitari, poden venir totes aquelles persones que tingueu interès en aprofundir més en la concepció i construcció d’una societat més inclusiva. L' accés és gratuïta i les places limitades. Per assistir es requereix d’inscripció mitjançant aquest formulari.
Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’organització via correu electrònic a: vnginclusio@vilanova.cat
Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Avinguda de Víctor Balaguer, 1
Vilanova i la Geltrú
(Barcelona)
<p class="address" translate="no"> Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Avinguda de Víctor Balaguer, 1 <br> Vilanova i la Geltrú <br> (Barcelona) <br> </p>
<p class="address" translate="no">
Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Avinguda de Víctor Balaguer, 1 <br>
Vilanova i la Geltrú <br>
(Barcelona) <br>
</p>