Treball en xarxa

Fotograma del vídeo sobre "El Raval, Territori Socialment Responsable"

news-iconNotícia > Comunitari

El Raval, un barri que cuida del barri

Des de fa quatre anys al Raval es desenvolupa un programa que dóna visibilitat a les accions de Responsabilitat Social que ja s'hi realitzen i promou de noves. És "El Raval, Territori Socialment Responsable".

Escola d'Estiu del Voluntariat

news-iconEsdeveniment > Curs

Captació de fons a les entitats de voluntariat

L'Escola d'Estiu del Voluntariat 2014 organitza aquest curs adreçat a membres d'entitats sense ànim de lucre, tècnics o voluntaris interessats en desenvolupar procediments de captació de fons.

 

Festival de Sopes del Món 2014. Font: Pedro Garcia (Google+)

news-iconNotícia > Comunitari

9 Barris Acull, més de 80 entitats treballant per la convivència

El treball en xarxa és la clau per implicar el teixit associatiu en l'acollida i la convivència multicultural. Des de la Xarxa 9 Barris Acull ens expliquen com col·laboren més de vuitanta entitats en una mateixa causa.

Engranatge. Font: google

news-iconRecurs > Jurídic

Tenim un projecte, quina figura jurídica s'hi escau? (Part III)

També podem unir diferents projectes, creant-ne un de nou sota una figura jurídica independent, o bé sumar objectius comuns establint una sincronia d’accions conjuntes.    

Drets laborals. Imatge de la plana web d'Electronics Watch

news-iconNotícia > Internacional

Diverses ONG promouen la Compra Pública Responsable de productes electrònics

Han creat l'organització independent Electronics Watch que treballarà en xarxa amb les administracions públiques i les universitats europees per fer respectar els drets laborals en el sector de l'electrònica.

 Sara Martínez, responsable tècnica de l'Àrea de Voluntariat de la FAS

news-iconNotícia > Comunitari

Sara Martínez: "Treballar en xarxa completa i millora la nostra acció"

La responsable tècnica de l'Àrea de Voluntariat de la FAS, Sara Martínez, explica què pot aconseguir una entitat quan crea sinèrgies amb altres col·lectius i organismes i com arribar a crear-les.

Nois i noies fent un cartell durant la trobada "Macedònia". Foto: MEG

news-iconNotícia > Comunitari

La societat actual, vista pels infants i joves del Camp de Tarragona

Conèixer les problemàtiques socials, plantejar-hi alternatives i actuar va ser l’objectiu d’una trobada d’agrupaments escoltes amb entitats socials. Ara, una exposició en mostra les conclusions.

Nou portal, Fundaciones.es

news-iconNotícia > Jurídic

Neix un nou portal d’àmbit estatal per a les fundacions

Neix Fundaciones.es, un directori online de fundacions on es pot trobar de manera organitzada informació de les fundacions de tot l’estat.

Cartell de la Viquimarató

news-iconEsdeveniment > Acte

Viquimarató per la llengua

El proper 4 d’octubre es celebrarà la I Nit de la llengua al món digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i Amical Wikimedia.

Imatge de la viquipèdia

news-iconNotícia > Cultural

Viquimarató per la llengua

El proper 4 d’octubre es celebrarà la I Nit de la llengua al món digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i Amical Wikimedia.

Eines 2.0. Font: mediaquell (flickr)

news-iconNotícia > Formació

Eines 2.0 per a la millora de la comunicació i el treball en xarxa

El Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC) organitza una formació adreçada a donar a conèixer les potencialitats d’aquests recursos a l’hora d’incorporar-los a l’acció social. 

Engranantge. Font: 33epico (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

10 factors d’èxit i 10 factors de fracàs en les aliances amb l'administració

Ecas, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, edita una guia on s’analitza la col·laboració entre el món social i el món local i es faciliten eines i elements que afavoreixin l’èxit d’aquesta. 

Logotipo Fundacion Lealtad

news-iconNotícia > Econòmic

4 formes de col·laboració entre empreses i ONG

Segons un estudi de la Fundació Lealtad, les aportacions econòmiques i les accions de voluntariat han estat les principals formes de col·laboració entre empreses i ONG durant l'any 2012. 

Treball en xarxa pel desenvolupament comunitari, autor La Fundició

news-iconNotícia > Comunitari

La comunicació per construir comunitat

El dia 7 de març hi ha prevista una jornada sobre com optimitzar les accions comunicatives dels Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC). Els PDC són estratègies d’intervenció social i territorial recollides a través d’un procés participatiu entre els agents implicats amb l’objectiu de donar respostes i millorar la qualitat de vida d’una comunitat.

Imatge d'una dona ferida, autor: Libertinus

news-iconNotícia > Comunitari

Contra la violència masclista: et donem eines!

El 25 de febrer ha començat a Sant Joan Despí un curs contra la violència contra les dones des del moviment veïnal i des del barri: “Eines contra la violència masclista” amb l’objectiu de crear una xarxa de voluntaris que puguin assessorar i derivar a les dones que pateixin maltractaments, sensibilitzant també a la població.

Top manta. Font: Laura Gamundi (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Una nova mesura de col·laboració entre administracions i entitats socials

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat proposa cedir el material decomissat als venedors il·legals a les entitats de la ciutat.

2a Jornada Esplai i Municipi

news-iconNotícia > Projectes

Voleu millorar la relació entre la vostra entitat i el territori?

La Fundació Catalana de l’Esplai celebra el proper 28 de febrer la 2a Jornada Esplai i Municipi, un espai on poder compartir experiències i sinèrgies entre entitats d’àmbit local i l’administració pública. 

Imatge d'una formació

news-iconEsdeveniment > Curs

Postgrau "Lleure, Societat i Comunitat"

L'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (ICE) i la Fundació Catalana de l'Esplai organitzen el postgrau “Lleure, Societat i Comunitat”, que començarà el proper 4 de març. Les preinscripcions estaran obertes fins el proper 1 de febrer.

Xarxa de Suport a la Reutilització de les TIC

news-iconNotícia > Informàtic

Xarxa de Suport a la Reutilització de les TIC

Nascuda l'any 2010, aquesta xarxa pretén establir ponts entre les persones donants de tecnologia i les persones o entitats, amb recursos limitats. Els ordinadors són gratuïts i el mateix usuari esborra totes el contingut de l'equip informàtic.

Imatge del projecte "Amb tu"

news-iconNotícia > Projectes

Un exemple de col·laboració entre agents per fer front a l’aïllament de la gent gran

El Casal Loiola i el Centre de Serveis Socials de l’Antiga Esquerra de l’Eixample de Barcelona posen en marxa “Amb tu”, una xarxa d’acompanyament a la gent gran que es troba sola. T’hi apuntes?

Infància. Font: Barcelona.cat (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Projecte PAIDÓS, un exemple de treball en xarxa entre entitats i administracions

La iniciativa té com objectiu pal·liar els efectes de la pobresa infantil i prevenir-ne els factors de cronificació a través del treball integral amb les famílies, els agents socials i la comunitat. 

Imatge de Caixaproinfancia

news-iconNotícia > Social

Aliança contra la pobresa infantil

En el marc del programa CaixaProinfancia“la Caixa” ha signat convenis de col·laboració amb tots els ajuntaments de les poblacions on es desenvolupa el projecte.

Portada "Sumant per les persones"

news-iconNotícia > Projectes

Sumant per les persones

La Diputació de Barcelona i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya publiquen una guia que recull vuit experiències d’èxit en la col·laboració entre cooperatives d’iniciativa social i ajuntaments en el sector de l’atenció a les persones.

Jordi Giró, nou president, amb Joan Martínez, president  sortint

news-iconNotícia > Comunitari

Treballar des dels barris per superar la crisi

La Confederació d’Associacions Veïnals (CONFAVC) ha escollit al nou president de la Junta Directiva, en Jordi Giró, que encapçala un nou equip rejovenit i compromès amb les polítiques socials que s’ha marcat un full de ruta per al 2012 enfocat en cohesionar el moviment veïnal.

Xarxa_catorze14_Flickr

news-iconEsdeveniment > Acte

Conferència "Mites i realitats del treball en xarxa"

El 17 de maig, DIXIT-Centre de serveis Socials de Catalunya acollirà una conferència sobre els mites i tòpics del treball en xarxa a càrrec del psicòleg José-Manuel Alonso.

Treball col·laboratiu

news-iconNotícia > Formació

Seminari sobre eines 2.0 per al treball col·laboratiu i la presentació de projectes

La gestió compartida de la informació i el treball col·laboratiu té cada vegada més pes en el desenvolupament de qualsevol tipus de projectes. És per això que el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya organitza un seminari sobre noves eines 2.0 i recursos a la xarxa permeten un ús més accessible i dinàmic de la informació i que, alhora, afavoreixen la difusió, l'intercanvi i la generació de coneixement.

Logotip del projecte Espurn@

news-iconEsdeveniment > Acte

4a Jornada Espurn@

La Jornada Espurn@ arriba enguany al cinquè aniversari, consolidant-se com a proposta educativa valuosa i present a moltes escoles i instituts del país, on cada vegada més mestres i alumnes en gaudeixen. L'edició d'enguany tindrà lloc dissabte 24 de març i girarà al voltant de l'excel·lència, compromís i innovació.

Imatge d'una tassa de cafè, de M. Ángel Herrero (flickr)

news-iconNotícia > Comunitari

Comerç Just a les escoles i als hipermercats!

Els infants i els consumidors s’apropen cada cop més al Comerç Just, a través de projectes de sensibilització i del consum de productes de comerç just posicionats als hipermercats.

Treball en xarxa. Font: AMASTÉ (Flickr)

news-iconRecurs > Projectes

El treball en xarxa: una assignatura pendent (II)

Tot i que no existeixen dues xarxes iguals –ja que aquestes responen a les necessitats concretes que han generat la seva construcció– en aquest recurs s’ofereixen diferents tipus de treball col·laboratiu que us poden ajudar a la creació i redefinició del vostre model.

Imatge dels membres de la Taula, agafats de la ma

news-iconNotícia > Social

Es constitueix la primera Taula municipal de persones amb discapacitat

Fruit del treball en xarxa entre diverses entitats i administracions s’ha constituït la primera Taula municipal de persones amb discapacitat de tot Catalunya, a Mollet del Vallès. 

Altaveu, Font: SICK_SHOTS (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Eines 2.0 per a la comunicació i el treball en xarxa

TorreJussana organitza el proper 6 de febrer una xerrada adreçada a sensibilitzar sobre la importància d’avançar en aquests dos àmbits per tal de fer front als reptes actuals del teixit associatiu.

Cartell de l'espectacle

news-iconNotícia > Cultural

Sessió benèfica del Cirque du Soleil a Barcelona

El Cirque du Soleil, amb el seu nou espectacle Corteo, col·labora amb la Fundació Adsis en un espectacle benèfic a Barcelona el 2 de març de 2012.

Engranantge, StevenM_61 (Flickr)

news-iconRecurs > Projectes

El treball en xarxa: una assignatura pendent

El treball en xarxa és una de les assignatures pendents del tercer sector. El desplegament d’aquesta nova forma de treball i de concebre les relacions amb l’entorn ha d’anar acompanyada d’un canvi en la cultura organitzativa de les entitats. Una transformació en la lògica desenvolupada fins al moment.

Imatge de la jornada

news-iconNotícia > Projectes

Fem equip! Recursos humans per al foment de l’empresa inclusiva

ECAS, Incorpora de “la Caixa” i el Departament d’Empresa i Ocupació organitzen el proper 25 de novembre una sessió de treball per apropar les entitats social i els programes d’inserció al món empresarial.

Logo de l'Espai A

news-iconNotícia > Comunitari

Neix la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs: Espai A

Donar visibilitat a la cultura popular és l’objectiu d’aquesta iniciativa que posa èmfasi en el caràcter creatiu, comunitari i identitari de les agrupacions amateurs que promouen i potencien la cultura catalana.

Imatge de Google Documents

news-iconRecurs > Informàtic

Com crear formularis amb Google Docs

Una bona forma de conèixer millor els nostres socis o usuaris és elaborant enquestes que ens ajudin a recollir els seus suggeriments i opinions. Google Docs ens permet crear formularis d’una forma molt senzilla i emmagatzemar les respostes automàticament en un full de càlcul.

Logotip de Google Docs

news-iconRecurs > Informàtic

Eines col·laboratives: introducció a Google Docs

Entre les eines que les tecnologies de la informació i la comunicació posen al nostre abast, disposem de Google Docs, una aplicació gratuïta que permet treballar documents de forma col·laborativa.

Amb Google Docs podrem editar i desar els nostres documents en línia per a accedir-hi des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet i, si ho volem, compartir-los amb altres persones de la nostra entitat o d’altres entitats amb qui col·laborem per tal de modificar-los conjuntament.