Abordem el conflicte des de les arts

 Font:
Barcelona
Dijous, 27/02/2020 fins Dijous, 26/03/2020

Curs presencial per treballar les diferents dimensions del conflicte a través de diferents processos artístics.

Dies: 27 de febrer; i 5, 12, 19 i 26 de març

Hora: 17.30h a 20.30h

Formadora: Carol Pujadas

Escola o entitat: Associació CREART

Lloc: Associació de Mestres Rosa Sensat

La formació aportarà eines per treballar les relacions entre les persones dels equips educatius per a millorar-ne la cohesió, així com recursos per a fomentar la mirada de justícia global de manera transversal a l’aula i al claustre.

Es posarà en valor la creativitat com a recurs per a construir una escola que contribueix a crear una ciutadania més crítica i vinculada amb l’entorn, més compromesa, participativa, informada, solidària, creativa i activa.

Continguts:

  • Gestió i resolució positiva del conflicte
  • La creativitat en la resolució dels conflictes
  • Artivisme i justícia global. Connectar l’escola amb el món
  • La cura dels equips
  • Propostes artístiques en la globalització dels aprenentatges i de les necessitats

Avaluació
S'integrarà l’avaluació al llarg de totes les sessions; es faran explícits i es compartiran els aprenentatges adquirits com a individus i grup. Fer-ho serà imprescindible per mantenir viva la formació en funció de les necessitats i interessos que vagin sortint al llarg del treball amb el grup.

Es parlarà de la creativitat per avaluar: a través de la mateixa expressió artística es donarà visibilitat als diferents aprenentatges del grup i es convidarà les persones participants a recórrer a la creativitat a l’hora de crear eines d’avaluació que certifiquin, tant els continguts apresos, com l’impacte que tindran en els contextos on s’implementin.

La darrera sessió es centrarà en explorar dinàmiques col·lectives i individuals des de la creativitat per integrar l’avaluació en la metodologia del programa educatiu. Es pensarà de quina manera es fusionen avaluació i creació.

Data: 

Dijous 27 febr

Hora: 

17:30

Correu electrònic Organitzador: 
carol.pujadas@creart.org.es
Organitzador: 
Associació CREART i Associació de Mestres Rosa Sensat