E.g., 19/08/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Aturada estudiantil contra el canvi climàtic

 Font:
Fundació Autònoma Solidària
Barcelona
Divendres, 15/03/2019

El moviment ‘Fridays for future’ lidera una vaga pel clima d’abast internacional aquest divendres 15 de març.

Milers de joves d’arreu del planeta secundaran aquest divendres la vaga internacional organitzada pel moviment d’estudiants ‘Fridays for future’. A Barcelona, la manifestació sortirà a les 12 hores de la plaça Universitat amb el lema ‘Emergència climàtica’.

El Sindicat d’Estudiants i entitats ambientals com ara Ecologistes en acció se sumen a una vaga que busca conscienciar els governs de la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic abans no sigui massa tard. El darrer informe de l’ONU sobre aquesta matèria estima que la humanitat té 12 anys per evitar “un desastre ambiental catastròfic”.

Greta Thunberg, precursora de ‘Fridays for future’

L’origen d’aquesta crida d’àmbit internacional té lloc l’agost de 2018 quan l’adolescent sueca Greta Thunberg va decidir seure durant tres setmanes, tots els dies en horari escolar, a les portes del parlament suec per protestar contra la manca d’actuació del govern davant la crisi climàtica.

El 8 de setembre, la Greta va decidir traslladar la protesta als divendres i fer-se ressò de la seva demanda a les xarxes a través del hashtag #FridaysForFuture and #Climatestrike. La crida s’ha anat estenent en els darrers mesos fins al punt que cada divendres, milers d’estudiants i persones adultes d’arreu del món es manifesten per una mateixa causa.

Data: 

Divendres 15 març

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Fridays for Future Barcelona