E.g., 27/01/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Caravana Frontera Sud 2019

Caravana Frontera Sur
Divendres, 12/07/2019 fins Diumenge, 21/07/2019

L'edició 2019 farà la ruta Barcelona – Granada – Ceuta – Tarifa – Jerez – Lepe, del 12 al 21 de juliol.

Després de les caravanes organitzades a Grècia (2016), Melilla (2017) i Itàlia (2018), Caravana Obrim Fronteres organitza una nova edició de la Caravana Frontera Sud. Aquest 2019 farà la ruta Barcelona – Granada – Ceuta – Tarifa – Jerez – Lepe del 12 al 21 de juliol.

Enguany es posa el focus a la Frontera Sud (Andalusia i Ceuta) perquè es tracta de la principal via d’entrada a Europa (amb 58.000 arribades durant el 2018). Han augmentat considerablement les morts de persones migrades a les seves costes, existeix una situació generalitzada d’explotació laboral molt greu al camp de milers de persones (especialment dones) i, des de les últimes eleccions autonòmiques al desembre del 2019, hi governa una coalició de partits de dreta i extrema dreta. La violència institucional i l’abandonament humanitari que es produeix en aquest territori és alarmant i d’una gravetat enorme.

Davant d’aquesta situació, la Caravana busca incrementar els continguts de sensibilització i articular-los amb accions de denúncia en la zona de la Frontera Sud i augmentar l’impacte d’aquestes accions sobre la societat civil.

Concretament, de la mà de les entitats locals es pretén conèixer i visibilitzar les condicions en què es troben el CATE (Centre de Atención Temporal a Extranjeros) de Motril i el CIE (Centro de Internamiento para Extranjeros) de Tarifa; la situació de les dones marroquines temporeres a la zona de Huelva; la violència institucional que succeeix a la tanca de Ceuta i com s’estan realitzant els rescats a la zona de l’Estret, entre d’altres qüestions.

El cost de la Caravana és de 170 euros, preu que cobreix el desplaçament d’anada i tornada de Barcelona a Andalusia (bus i ferris), però no inclou menjars i allotjaments. Tanmateix, la Caravana intenta, en cada lloc on es pernocta, facilitar allotjament gratuït en la mesura del possible (poliesportius, càmpings…).

Si vols anar a la caravana o participar i col·laborar d’alguna manera, omple aquest formulari.

La Caravana Obrim Fronteres és una xarxa d'activistes i col·lectius diversos que treballa a nivell estatal des d'una perspectiva feminista i antiracista per sensibilitzar i mobilitzar a la societat en la defensa dels drets de les persones migrades i en recerca de refugi, així com visibilitzar les violacions a drets humans que generen les polítiques de tancament de fronteres actualment.

La seva activitat central és la organització d'una caravana itinerant des de diferents punts de l'Estat cap a una destinació estratègica amb l'objectiu de denunciar els impactes de les polítiques migratòries en aquell territori i teixir aliances i xarxes de solidaritat i suport entre els diversos col·lectius a nivell estatal i europeu.

Data: 

Divendres 12 jul

Hora: 

17:51

Correu electrònic Organitzador: 
caravanaobrimfronterescat@gmail.com
Organitzador: 
Caravana Obrim Fronteres Catalunya