E.g., 24/02/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Coneixement lliure i llicències

 Font:
Barcelona
Dimarts, 16/07/2019

Què es pot compartir dels projectes cooperatius, associatius i de l'ESS, què podem reutilitzar dels projectes lliures? En aquesta formació s'aclariran conceptes i es resoldran dubtes sobre llicències (quines triar? són compatibles?), propietat intel·lectual i drets d’autor.

Objectius

  • Plantejar-nos què podem compartir des dels nostres projectes cooperatius, com fer-ho i en quins àmbits (metodologies, habilitats, continguts, dades, arxius font, …).
  • Conèixer els conceptes bàsics de propietat intel·lectual, les dues tradicions principals i la seva confluència, els tres tipus de protecció, el marc jurídic internacional i estatal. - Conèixer les formes de cessió de drets i concretament la llicència pública, les llicències d’alguns drets reservats (obertes), les llicències lliures permissives i robustes (copyleft) i el perquè .
  • Conèixer les noves llicències "cooperatives", "anticapitalistes" o amb "restriccions ètiques"
  • Entendre qüestions de compatibilitat entre llicències i resoldre dubtes bàsics sobre temes de compartir en els projectes propis.

Metodologia:

  • Identificació de què podem compartir i què podem utiltizar que altres comparteixen
  • Explicació de conceptes sobre propietat intel·lectual, drets d’autor i llicències públiques obertes i lliures
  • Joc de cartes per entendre i debatre la compatibilitat entre llicències

Inscripció gratuïta

femProcomuns. És una cooperativa integral de consum i treball, sense afany de lucre i d'iniciativa social creada l'any 2017 com a eina estratègica per contribuir en la construcció d'un ecosistema de l'economia del procomú.

En col·laboració amb altres entitats impulsa projectes com CommonsCloud.coop (núvol digital cooperatiu) i Teixidora.net (per prendre apunts col·laborativament i compartir la documentació en obert); ha co-coordinat el programa La Comunificadora de Barcelona Activa i és entitat agrupada al Cercle d'incubació de Coòpolis. Participa en el postgrau de l'ESS de la UAB.

Data: 

Dimarts 16 jul

Hora: 

10:00

Correu electrònic Organitzador: 
incubacio@bcn.coop
Organitzador: 
Coòpolis