E.g., 24/01/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Curs 'Per entendre el capitalisme'

Pila de llibres
Barcelona
Dijous, 17/10/2019 fins Dijous, 28/11/2019

Nova edició del curs del Seminari d’Economia Crítica Taifa on s'abordarà la despossessió social i ecològica, la dominació patriarcal i l’explotació laboral.

El dijous 17 d’octubre comença una nova edició del curs 'Per entendre el capitalisme' del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Seran 7 sessions, els dijous fins al 28 de novembre de 2019, de 19h a 21h, Sant Pere més alt, 25 de Barcelona.

L’objectiu del curs és la presentació d’una visió rigorosa i crítica dels aspectes més rellevants del capitalisme actual immers en una profunda crisi tot analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat.

Des del seminari Taifa es proposa una anàlisi de conjunt de la societat capitalista, una aproximació sistèmica que aborda els àmbits de la despossessió social i ecològica, de la dominació patriarcal i de l’explotació laboral.

Es facilitarà una explicació, destinada a un públic general, sobre com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat així com el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal.

Aquesta totalitat capitalista està protagonitzada per un conflicte de classes que posa de relleu les múltiples contradiccions del sistema i els propis límits del capital.

Programa:

Sessió 1: La societat en la que vivim: una sessió panoràmica.
Sessions 2 i 3: L’estructura fonamental de l’explotació, la dominació i la despossessió en el capitalisme.
Sessió 4: El sistema productiu, canvis en l’organització del treball i lluita de classes.
Sessió 5: El sistema financer i el diner.
Sessió 6: El paper i la natura de l’Estat i la política econòmica.
Sessió 7: Crisis i límits del capitalisme.

Preu: 30 euros (es demana portar l'import just a la primera sessió)

Formulari d'inscripcions.

Data: 

Dijous 17 oct

Hora: 

19:00

Correu electrònic Organitzador: 
seminaritaifa@seminaritaifa.org
Organitzador: 
Seminari d’Economia Crítica Taifa
Etiquetes: