Dia de l'Associacionisme Cultural Català 2017

Dia de l'Associacionisme Cultural Català 2016 (foto: Judith Contreras)

Més informació

Organitzador Orfeó Martinenc, altres entitats i Generalitat de Catalunya
Adreça de l'organitzador
Correu cpt.cultura@gencat.cat
URI Web DASC

Més Informació
Adreça
Orfeó Martinenc Avinguda Meridiana, 97Barcelona

El foment de la lectura serà l’eix central de les activitats del Dia de l’Associacionisme Cultural 2017.

Acte Inici: 01/06/2017 a les 19:00   Final: 04/06/2017 a les 22:00

Les entitats culturals catalanes obriran les portes de les vostres seus a la ciutadania en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural 2017 (DASC), que se celebrarà del divendres 2 al diumenge 4 de juny. La voluntat és donar a conèixer la gran riquesa del teixit associatiu cultural del nostre país a través de xerrades, exposicions, assajos oberts, concerts, tallers, etc.

Enguany, les activitats organitzades se centraran en el foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l’associacionisme i la cultura popular: lectures en obert de rondalles, llegendes, endevinalles populars, dites o textos sobre tradicion; lectures dramatitzades; conta-contes per a la canalla; clubs de lectura de cultura popular; conferències sobre escriptors de cultura popular; itineraris vinculats amb llegendes, rondalles…

El dijous, 1 de juny, a les set de la tarda es celebrarà, a Orfeó Martinenc l’acte institucional inaugural. Durant l’acte es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats. Es celebrarà la conferència "La cultura que ha generat el Centre de Lectura de Reus" a càrrec de Xavier Filella, president de l’entitat. Durant l'acte està prevista l’actuació de Els Lluïsos de Taradell, la cobla més antiga de Catalunya, que interpretarà peces de Pep Ventura en motiu del bicentenari del seu naixement, i el Ball d’Homenatge interpretat per l’Esbart Sant Jordi. També es lliuraran diplomes de reconeixement a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2017. Hi seran presents Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i Santi Vila, conseller de Cultura.

Consulta el programa de l'acte inaugural i l'agenda d'activitats de les entitats.