E.g., 26/02/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

El Medi Ambient des de la perspectiva dels Drets Humans

El Medi Ambient des de la perspectiva dels Drets Humans (imatge: cicac.cat)
Tarragona
Dimecres, 19/04/2017

Dimarts 19 d'abril a les 17 h, la conferència "El Medi Ambient des de la perspectiva dels Drets Humans" inaugura el cicle de sessions pràctiques sobre la justiciabilitat dels drets socials, a Tarragona.

La primera sessió dels Cicle de sessions pràctiques sobre la justiciabilitat dels drets socials, que organitza la Comissió de Drets Humans d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana, es realitzarà el dia 19 d’abril de 2017 a partir de les 17.00 hores presencialment a l’Aula d’advocats (Carrer d‘Enric d’Ossó núm. 1, planta -1) sota el títol El Medi Ambient des de la perspectiva dels Drets Humans.

Amb aquest cicle la Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana vol donar eines pràctiques a l’advocacia i a la societat civil per exigir als jutjats el compliments efectiu dels drets econòmics, socials, culturals i ambientals que li són reconeguts.

L’article 45.1 de la Constitució Espanyola estableix que "tothom té dret a gaudir d’un medi ambient saludable així com a deure de conservar-lo”.

Quina és la situació jurídica actual en referència a l’exigibilitat d’aquest dret als tribunals? Quins aspectes legals dificulten la seva justiciabilitat? En quins casos concrets s’ha exigit aquet dret als tribunals i mitjanant quines vies?

Aquestes són algunes de les preguntes que intentarem contestar en aquesta sessió que comptarà amb la participació de les següents persones com a ponents.

Programa:

17:30h: Inauguració de la Jornada.

Sr. Julio de Parellada Durán, Vicedegà de l'ICAT.

17:40: Taula rodona a càrrec de:

Sr. Josep Maria Torres, portaveu de la Plataforma Cel Net.

Sr. Óscar Cabrero, advocat, vicepresident primer de Greenpeace España.

Il·ltre. Sr. Ignacio Monreal, Fiscal de medi ambient de l’Audiència Provincial de Tarragona

Modera: Sr. David Rocamora Borrellas, advocat i president de la Secció de DDHH del Col·legi.

19:00h: Torn obert de paraula

La inscripció és gratuïta, però cal confirmar l’assistència presencial a través del correu electrònic: formacio@icatarragona.com

Aquesta ponència es podrà seguir el mateix dia 19 mitjançant Vídeo Streaming, en directe i sense cap tipus de registres, a través del següent enllaç: Cicle de sessions sobre la justiciabilitat dels drets socials.

Per a més informació, www.cicac.cat

Data: 

Dimecres 19 abr

Hora: 

17:00

Correu electrònic Organitzador: 
formacio@icatarragona.com
Organitzador: 
Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya
Etiquetes: