E.g., 18/01/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Encerclament de la muralla de Montblanc ballant sardanes

Muntatge amb persones ballant davant de la muralla de Montblanc
Montblanc
Dissabte, 21/07/2018

Aquest repte tindrà lloc en el marc dels actes de 'Montblanc, Capital de la Sardana 2018'.

'Abracem la Muralla' està organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya, el Grup Sardanista de Montblanc i l'Ajuntament de Montblanc, que calculen que es necessiten 1.500 persones per poder aconseguir-ho.

La muralla de Montblanc, que va ser construïda al segle XIV per Pere el Cerimoniós, té un perímetre d’1,4 quilòmetres i 30 torres. Només ha estat encerclada una vegada l’any 2013 en una acció impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà.

Els gairebé 1.500 metres que fa la muralla han estat dividits en 7 trams per facilitar l’organització de la iniciativa. Per fer les inscripcions cal accedir al formulari online i omplir-lo seleccionant el tram dessitjat entre els que es poden veure al mapa.

Durant l'encerclament de la muralla es ballarà la sardana 'Montblanc, Capital de la Sardana 2018', que interpretarà en directe des de la plaça de Sant Francesc la Cobla Principal de Tarragona. Al llarg del recorregut es distribuiran altaveus per tal que la música es pugui escoltar i ballar en tot el perímetre. Una vegada acabi l'acte “Abracem la muralla” hi haurà una ballada de sardanes convencional a la mateixa plaça de Sant Francesc.

Actualment s'està elaborant la candidatura per què la muralla sigui inscrita en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Data: 

Dissabte 21 jul

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Diversos organitzadors