E.g., 27/01/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Segones Jornades d'Economia Social i Solidària

Trobada d'iniciatives per la transició ecològica
Barcelona
Divendres, 14/06/2019

Espai Ambiental organitza una trobada d’iniciatives que treballen per la transició ecològica des de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, divendres 14 de juny a la Lleialtat Santsenca.

Les Jornades d’Economia Socioambiental i Solidària (ESAS), organitzades per la cooperativa Espai Ambiental i la comissió d’Ecologia de la XES, tenen l’objectiu de començar a organitzar i enfortir el col·lectiu de persones i entitats que, enfront de l'emergència climàtica i la crisi ambiental global, busquen solucions en una societat postcarboni.

Es plantegen com una oportunitat per donar protagonisme a l’Economia Social i Solidària (ESS) a l’hora de liderar processos de transició ecològica.

Durant les jornades es vol visibilitzar i posar en valor les entitats i col·lectius que ja estan treballant per la transició ecològica desde l’ESS a Catalunya. Pretenen ser un punt de trobada que potenciï la intercooperació i permeti traçar estratègies per enfortir la dimensió ecològica de l’ESS i per poder liderar processos de transició.

La jornada es realitzarà segons el següent programa:

  • 09:30 -10:00 - Recepció
  • 10:00h - 10:45h - Protestes, propostes i alternatives per a la transició ecològica. Algunes reflexions des de l’Economia Social i Solidària - Kois (José Luis Fdez. Casadevante) - GARUA, Madrid.
  • 10:45h - 11:15h - Transicions i diàlegs del món urbà i rural.

- Agropolis, procés público-comunitari, cap a la sobirania alimentària de Barcelona - Marina Barroso, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, de l’Ajuntament de Barcelona.
- El rol de l’economia social en la sostenibilitat ambiental com a eina de conservació i valoració dels serveis ambientals dels ecosistemes, Maria Mestre Montserrat, Fundació ENT.

  • 11.15h -11:45h Esmorzar a càrrec del cafè cooperatiu de la LLeialtat
  • 11.45 -12:00 - Presentació de la Comissió d’Ecologia de la Xarxa d’Economia Solidària (XES)
  • 12:00-12:45 - Experiències que impulsen transició ecològica a Catalunya
  • 12:45 -14:00 - Espai participat: dinàmiques per la definició d’accions i estratègies per la Comissió d’Ecologia, per el foment de la intercooperació i per enfortir l’eix ecologia de l’ESS des de la regeneració ecològica - Facilitada perResilience Earth
  • 14.00 - 16:00 Dinar Cooperatiu (vine a intercooperar en un espai musical i gatronòmic) a càrrec del cafè cooperatiu de la Lleialtat
  • I durant l'estona de dinar i cafè .

Música per la transició ecològica - Ecologia i Economia Social i Solidària a toc de vinil! Per què si no es pot ballar, no és la nostra revolució. Amb Pol·len Musical

*dinar vegà - preu: 10 euros (a pagar en el moment)

Les inscripcions es poden realitzar en aquest enllaç.

Data: 

Divendres 14 juny

Hora: 

09:30

Correu electrònic Organitzador: 
info@espaiambiental.coop
Organitzador: 
Espai Ambiental Cooperativa