Tècniques de Mediació Intercultural

[Cursos] Associació sociocultural La Formiga

Més informació

Adreça de l'organitzador
Correu info@laformiga.org
URI La Formiga

Tags

La Formiga organitza un cicle de cursos professionalitzadors al mes de juliol, orientats a formar als alumnes en diversos perfils professionals relacionats amb els àmbits d'intervenció de l'entitat.  El curs "Tècniques de Mediació Intercultural", de 20 hores i amb un preu de 120 euros, començarà el proper dimarts 10 de juliol.

Curs Inici: 10/07/2012 a les 17:00   Final: 24/07/2012 a les 21:00
 Aquest curs vol oferir formació sobre les principals tècniques i procediments de mediació en contextos interculturals, així com de resolució de conflictes comunitaris. Vol proporcionar a l'alumnat les eines necessàries per tal d'afrontar amb èxit les situacions en què es requireixi una mediació.  
 
CALENDARI: Del 10 al 24 de juliol.
Horari: Dimarts i divendres de 17:00 a 21:00 hores.
Total d'hores: 20 hores
Preu:  120 euros*.
*Descomptes (no acumulables):
-10% amb el Carnet Jove (108 euros)
- 100 euros per a aurats, membres de famílies nombroses i monoparentals, voluntaris de La Formiga i antics alumnes.
Lloc realització: La Formiga (c/Elkano, 74 baixos)
 
 
 TEMARI
 
1. Aproximació i diagnòstic davant el conflicte. Nivells lògics.
2. Habilitats comunicatives davant situacions de conflicte. Escolta activa i receptiva.
3. El procés de mediació. Fases.
4. Tècniques de mediació i conducció del procés comunicatiu. La pregunta adequada, reformulacions, resums, traducció sociolingüística i cultural. 
5. Resolució d'un cas pràctic. 
 
METODOLOGIA
Es combinarà la exposició de les temàtiques per part dels docents amb jocs de rol, treball en grup, dinàmiques i pluja d'idees. Els docents aniran donant material i lectures per treballar prèviament a casa i aprofitar així el temps a l'aula. 
 
 
PROFESSORAT
 
Elisabeth Uribe
Llicenciada en Història per la UB, formadora de formadors en interculturalitat  i màster en Estudis interdisciplinars de la Dona (UB). Experta en formació en comunicació intercultural i en formació de professionals de diversos organismes públics i de mediadors interculturals.
 
Mohammed Essahli
Mediador intercultural amb més de 10 anys d'experiència en el servei de l'Ajuntament de Barcelona i membre supervisor de casos comunitaris i veïnals a la Diputació de Barcelona. Responsable en mediació comunitaria i veïnal en Canovelles, formador sobre cultura marroquí a diversos professionals (mossos d'esquadra, treballadors de Serveis socials...), i asessor en escoles i diversos professionals de Serveis Socials sobre relacions i casos amb famílies magrebines.
 
Gull Syed
Diplomat en Homeopatia i mediador en el Servei de mediació intercultural de l'Ajuntament de Barcelona. Formador en cursos de capacitació de mediadors. Intervenció mediadora en processos interpersonals i comunitaris i assessor a equips de serveis socials, tècnics de OACs i altres àrees d'administració pública (inmigració, educació, cossos i forces de seguretat, etc) en relació als col.lectius d'Asia meridional sobre: processos migratoris, sistemes familiars, rols de gènere, valors, hàbits, costums, comportaments, etc.  
 

INSCRIPCIONS
Per inscriure-us: Ompliu la butlleta d'inscripció i envieu-la a info@laformiga.org . Places limitades. Inscripcions per ordre de reserva de plaça.