E.g., 25/04/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Xerrada + debat: Incògnites de les invasions biològiques al riu Glorieta

Xerrada sobre espècies exòtiques invasores  a Alcover
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Alcover
Dissabte, 15/09/2018

Dissabte 15 de setembre a les 19.00 h al Casal la Bretxa d'Alcover, xerrada a càrrec de l'Associació Cen per explicar i reflexionar sobre les espècies exòtiques invasores al riu Glorieta

El Casal La Bretxa d'Alcover organitza amb l'Associació Cen una xerrada divulgativa a càrrec del doctor Jesús Ortiz, per explicar la problemàtica de les espècies invasores en l'ecosistema, i el cas concret del riu Glorieta.
Les espècies exòtiques invasores han estat portades pels humans des d'altres regions del planeta de manera accidental o voluntàriament. Algunes esdevenen un problema quan colonitzen la natura i provoquen impactes ecològics i socioeconòmics molt importants. Catalunya és una de les regions d'Europa més afectades per aquesta problemàtica, i s'han descrit més d'un miler d'espècies exòtiques. Moltes d'aquestes espècies tenen una elevada capacitat de dispersió i de colonització. Per això, envaeixen ràpidament la vegetació de ribera, matollars, boscos, marges de camins, carreteres, vies ferroviàries, camps de conreu, jardins, edificacions abandonades, etc.
La xerrada està dirigida a persones interessades a conèixer la incidència d'aquest problema al riu Glorieta.

Data: 

Dissabte 15 set

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Associació Cen