7 cursos d'ornitologia per aquesta tardor

 • Es tracta de cursos de cap de setmana per aprendre a través de la pràctica

  Es tracta de cursos de cap de setmana per aprendre a través de la pràctica - Font: Associació Institut Català d'Ornitologia,

 • Ico organitza cursos flash en diferents indrets del territori, com al camí natural del Segre Zona Humida d'Utxesa, al Segrià

  Ico organitza cursos flash en diferents indrets del territori, com al camí natural del Segre Zona Humida d'Utxesa, al Segrià - Font: Lleidatur

 • Aiguamolls del Pla de Santa Maria

  Aiguamolls del Pla de Santa Maria - Font: Wikimapia

 • L'Espai Fluvial del Sot del Fuster, acull un curs al novembre

  L'Espai Fluvial del Sot del Fuster, acull un curs al novembre - Font: Fundacio Catalunya La Pedrera

L'Associació Institut Català d'Onitologia organitza durant aquesta tardor 7 cursos per la iniciació a l'anellament científic d'ocells.

L'anellament de les aus és una important tècnica per a l'estudi de l'ornitologia, perquè permet fer el seguiment dels moviments dels animals en llibertat i extreure molta infirmació sobre les migracions i la longevitat de les aus. Les persones amants de la natura i apassionades de l'observació d'ocells tenen l'oportunitat de participar en els cursos breus que organitza l'ICO, Associació Institut Català d'Ornitologia. Es tracta de cursos "flash", per la seva durada concentrada a un cap de setmana, per als quals no cal tenir coneixements previs sobre ornitologia i anellament, si bé és aconsellable tenir certa pràctica en identificació d'ocells.

A través dels cursos es pot aprendre la importància de l'anellament com a tècnica d'estudi, i quins són els protocols de treball, el procés formatiu necessari i les pràctiques ètiques; els continguts teòrics s'assoleixen de forma pràctica, amb la captura i el marcatge d'aus, la identificació de l'espècie, i analitzant aspectes com la biometria, les mudes, el sexe o la datació de les aus. 


Aquestes són les 7 propostes per a aquesta tardor que ICO organitza en diferents indrets de Catalunya:

1. Al Delta del Llobregat

El curs es realitza el 9 i el 10 de setembre a la Finca de la Pineda, en la  Reserva Remolar-Filipines, al Delta del Llobregat, amb Oriol Baltà. Està organitzat per ICO amb la col·laboració del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.  El preu és de 45 €, o de 25 € per a persones sòcies de ICO. 

2. Al Parc Natural del Cadí-Moixeró 

El curs es realitza a Bagà el 30 de setembre i l'1 d'octubre, a càrrec de Raül Calderón, i amb la amb  la col·laboració el Parc Natural del Cadí Moixeró.  El preu és de 45 €, o de 25 € per a persones sòcies de ICO. 

3. A la zona humida de Torres de Segre - Utxesa 

El 7 i el 8 d'octubre de 2017 es realitza el curs al Segrià, al municipi de Torres de Segre, i amb la col·laboració del Centre d'Interpretació de la Zona Humida d'Utxesa. A càrrec de Juan Bernal, el curs té un cost de 45 €, o de 25 € per a persones sòcies de ICO. 

4. Als aiguamolls del  Pla de Santa Maria

El curs es realitza a l'Alt Camp, als aiguamolls del Pla de Santa Maria, el 21 i 22 d'octubre, amb Raül Aymi. Té un cost de 45 €, o de 25 € per a persones sòcies de l'entitat.

5. A la Garrotxa

 El curs es realitza a la Fageda d'en Jordà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el 4 i 5 de novembre de 2017. A càrrec d'Oriol Calabuch, i amb la col·laboració del Parc, té un cost de 45 €, o de 25 € per a persones sòcies de l'entitat.

6. A l'espai fluvial del Sot del Fuster

El curs es realitza el 18 i 19 de novembre de 2017 a l'Espai Natura del Sot Fuster, espai fluvial a la vora del riu Segre. A carrec de Juan Bernal i amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera. Té un cost de 45 €, o de 25 € per a persones sòcies de l'entitat. 

7. En la Serra de Collserola

El curs es realitza el  16 i 17 de desembre, amb Abel Julien, en un espai excel·lent per observar avifauna aquàtica molt a prop de Barcelona, al Parc Natural de la Serra de Collserola. El curs té un cost de 45€ , i de 35 € per a persones sòcies de l'entitat.

Afegeix un comentari nou