Adéu Delfinari

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Adéu Delfinari

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

"Adéu delfinari" demana a Barcelona fer un pas endavant per la protecció dels cetacis i esdevenir una ciutat pionera, tancant el delfinari.

Faada llança una campanya de recollida de signatures buscant el suport de la ciutadania i de personatge públics per sol·licitar el tancament del delfinari de Barcelona

Es demana que els dofins continuïn sota la titularitat de Barcelona, perquè es pugui garantir que els animals no siguin utilitzats per reproduir-se o en espectacles, i que siguin traslladats a un santuari de fauna en el que poder recuperar els comportaments naturals i instintius.

L'espai on habiten els 6 animals marins

Al Zoo de Barcelona viuen actualment sis dofins: Anak - que va néixer al mar carib - i Blau, Tumay, Leia, Kuni i Nuik, nascuts a la ciutat entre 1999 i 2012. La campanya informa que les instal·lacions no compleixen amb els requisits de l'Associació Europea de Mamífers Aquàtics (EAAM), que ha posat el 2018 com a termini per a acondicionar l'espai.

Segons FAADA, els conflictes socials entre els animals i l'estrès que suporten, són reconeguts pels mateixos cuidadors del delfinari.

Fins fa poc els animals eren utilitzats en espectacles, dels quals només un 16% era contingut educatiu. En l'actualitat aquestes sessions ja no es realitzen, però els dofins encara pateixen les conseqüències d'habitar un espai sense els estímuls ni les dimensions suficients per poder realitzar els comportaments naturals de la seva espècie.

Per aquest motiu FAADA ha introduït la proposta a la comissió que vetlla pel nou model de zoo a la ciutat. La proposta ha estat revisada i avalada per la biòloga neozelandesa, Ingrid Visser que va visitar el zoo amb l'entitat, va veure les instal·lacions i va parlar amb els cuidadors.

Els cetacis en captivitat

Els cetacis són animals amb capacitat de sentir i patir i per aquest motiu FAADA reclama que mereixen una vida digna en un espai adequat, tot i que en un primer moment no podran ser retornats al mar.

Faada forma part de SOSdelfines, una coalició d'entitats locals i internacionals creada per exposar els problemes dels dofins i orques en captivitat. SOS delfines pretén crear consciència del sofriment, l'alta mortalitat, les agressions i altres efectes derivats del fet de mantenir els cetacis en zoos, delfinaris i aquaris, sol·licitant també el final dels espectacles de circ en els que són utilitzats durant la seva captivitat.

Afegeix un comentari nou