Andrea Membrado: "Estem en una era de sobreproducció i sobreconsum de tèxtil"
Comparteix
Solidança / Roba Amiga porta gairebé trenta anys treballant per donar una segona vida al residu tèxtil, a més de promoure la inserció sociolaboral.
La indústria de la moda és la segona més contaminant del món. Les tendències, cada vegada més ràpides i poc duradores, emmarcades en el ‘fast fashion’ (moda ràpida), fan que el sector tèxtil estigui sobreproduint constantment i generi més residus que en cap altre moment de la història.
Veient aquesta tendència, fa ja 27 anys, Solidança / Roba Amiga va començar la seva tasca d’inserció sociolaboral i acció formativa de col·lectius en situació de vulnerabilitat social a través de la gestió del residu tèxtil i l’economia circular. Aquesta tasca ha fet que, recentment, l’entitat hagi estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, una de les màximes distincions atorgades per la Generalitat de Catalunya.
Segons les darreres dades de l’entitat, durant l’any 2023, Solidança va recollir 7.694 tones de roba a través dels seus 1.159 contenidors taronges situats a la via pública. Amb aquesta recollida i gestió dels residus es va evitar l’emissió de 63.553 tones de CO₂ a l’atmosfera.
Des de Xarxanet hem visitat la Planta de Preparació per la Reutilització que l’entitat gestiona a Sant Just Desvern per conèixer més en detall la tasca de la Fundació i parlar de l'impacte de la moda i els residus tèxtils. Tot plegat de la responsable de comunicació de Solidança / Roba Amiga, Andrea Membrado.
Afegeix un nou comentari