Arriba la 8a edició del festival Pyrenades

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
8a edició Festival Pyrenades
8a edició Festival Pyrenades
8a edició Festival Pyrenades
8a edició Festival Pyrenades

Arriba la 8a edició del festival Pyrenades

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Del 24 al 31 de març torna a Salardú un festival amb més de 40 actes i activitats gratuïtes per a grans i petits que enguany promet ser especialment atractiu i intens.

El festival inclou un programa d'activitats per gaudir amb caminades, passejades i visites culturals pels diferents racons de la Val d'Aran, tallers infantils, conferències i debats, propostes musicals i cinema de muntanya, que atorgaran a les petites valls del Pirineu el protagonisme que es mereixen amb l’objectiu de dinamitzar el municipi del Naut Aran.

Fes clic aquí per veure més informació sobre el programa d'activitats.

Pyrenades se celebra a Salardú – Naut Aran, un indret envoltat de grans muntanyes on petits i grans poden gaudir de l'esport i la natura amb diversitat de serveis i equipaments al seu abast. La ubicació estratègica del municipi, amb l'entrecreuament de tres valls al bell mig del Pirineu, l'ha convertit en una parada obligada i punt de sortida per a caminants, exploradors i turistes fascinants per l'encant dels seus paratges naturals, patrimoni i cultura. El festival vol posar de relleu el valor cultural, paisatgístic, històric i mediambiental de la muntanya i dels Pirineus.

El festival acull unes jornades que recuperen el llegat del pirineisme a partir d'activitats diverses per a petits i grans. Se celebra des de fa 8 anys, oferint una trentena d'activitats gratuïtes que integren l'esport de muntanya amb el debat i el coneixement de l’entorn pirinenc, seguint l'essència del pirineisme, el moviment de persones que va iniciar l'exploració dels Pirineus al segle XIX des d'una òptica aventurera, naturalista i humanista que va fomentar el naixement del turisme a la zona.

La jornada inaugural serà dissabte 24 a la Sala PyrenMuseu i consta de:

  • 18.00h: Obertura del Pyrenades.
  • 18:15h: Conferència "Alabanza a los Pirineos".
  • 21.00h: Música tradicional - Concert de Ribatònics.
  • 22.00h: Inici de la VIIIa Mostra de cinema de muntanya.

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure's a través d'aquest formulari.

Organitza el festival el PyrenMuseu del Refugi Rosta, que impulsa aquesta iniciativa que recupera i reinterpreta el pirineisme des del Refugi Rosta, que va ser alberg dels primers pirineistes i actualment és l'hostal més antic de la Val d'Aran encara en funcionament.

El projecte compta amb la col·laboració del Conselh Generau d'Aran, el Foment de Torisme de la Val d'Aran, el Club Excursionista d'Aran, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), els Musèus dera Val d'Aran, el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Comet Films, Exciting Pyrenees i el Refugi Rosta.

Afegeix un comentari nou