Una gran figura en forma de peix per simbolitzar el suport a la pesca artesanal sostenible

Autor/a: 
Ecologistes en Acció de Catalunya

Una gran figura en forma de peix per simbolitzar el suport a la pesca artesanal sostenible

Autor/a: 
Ecologistes en Acció de Catalunya

Resum: 

El dilluns 16 de juliol, aprofitant la tradicional festa marinera de la Mare de Déu del Carme, centenars de persones s’han reunit a Sitges per a realitzar una gran figura en forma de peix amb el lema: Aturem la sobrepesca, Recolzem la pesca artesanal!

Veure Video

La iniciativa liderada per Ecologistes en Acció i OCEAN2012 -una coalició formada per més de 170 entitats per tot Europa, ONGs, pescadors artesanals i altres actors marins-, ha tingut el suport de moltes altres entitats i centenars de persones individuals que d’una manera o una altra han participat i ajudat en la realització de vàries figures.

“Fa anys que la pesca està en una crisi perpètua i unes de les raons principals ha estat pescar per sobre dels límits de l’ecosistema"

Per Lydia Chaparro, Responsable de Pesca d’Ecologistes en Acció, “Fa anys que la pesca està en una crisi perpètua i unes de les raons principals ha estat pescar per sobre dels límits de l’ecosistema, així com l’ús d’arts de pesca destructius i no selectius. Com a resultat, avui en dia ens trobem que més del 88% de les poblacions de peixos en aigües europees estan sobreexplotades, i el nostre litoral no és una excepció”. I afegeix “Amb aquesta acció, duta a terme amb l’ajuda desinteressada de centenars de persones, ens adonem que la ciutadania és conscient del declivi del mar i la necessitat de recolzar la pesca artesanal de baix impacte ambiental”.

En Miquel Ortega, coordinador polític d’OCEAN2012, per la seva part assenyala “La reforma de la Política Pesquera Comunitària (PPC), que està tenint lloc actualment, ofereix una excel·lent oportunitat per fer que les pesqueries Europees siguin econòmica, social i ambientalment sostenibles. Per aquest motiu continuarem treballant per a que la PPC aturi la sobrepesca, acabi amb les pràctiques pesqueres destructives i garanteixi un ús just i equitatiu dels recursos pesquers. Cal que el Parlament Europeu i el Consell de Ministris escolti el que la gent demana”.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou