Ciutadans intel·ligents i participatius comparteixen dades ambientals per a la “smart city”

Autor/a: 
Anna Parisi
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ciutadans intel·ligents i participatius comparteixen dades ambientals per a la “smart city”

Autor/a: 
Anna Parisi

Resum: 

Els ciutadans poden connectar els sensors del "Smart citizen kit" i compartir mesures ambientals a la plataforma "Smart citizen" desenvolupada pel FAB LAB Barcelona.

La innovació tecnològica fruit de treball cooperatiu i el programari lliure, es posa al servei de la societat aportant serveis de bé comú amb la complicitat de ciutadans participatius.

Aquest és el context en el qual ha estat desenvolupat la plataforma Smart citizen.

Els kits de sensors de baix cost han estat programats amb tecnologia electrònica i robòtica lliure d’Arduino. Els sensors donaran dades com la temperatura, humitat, radiació, soroll, monòxid de carboni, diòxid de nitrògen...Tot seguit les mesures són geolocalitzades i compartides, transformant a les persones i la comunitat en font activa de dades reals de contaminació, i incrementant la informació que pot millorar la nostra qualitat del medi ambient.

La vincle del ciutadà i el seu entorn es veu clarament enfortit per aquesta via de participació directa. Si bé la primera fase del projecte es centra en la captació de dades, la segona fase es centra en la capacitat transformadora de l’entorn, és a dir, en la recerca d'accions directes que permetin corregir les “males dades” ambientals de l’entorn.

El projecte s’està implementant en la ciutat de Barcelona, i hi haurà ocasió de conèixer-ne els detalls a partir del pròxim 19 de febrer a l’exposició Design for Life al Museu del Disseny. Al següent vídeo hi podeu trobar una breu presentació.

Afegeix un comentari nou