‘Clean up the Med’, salvaguardant el Mediterrani i promovent la consciència ambiental

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Diversos agrupaments escoltes de Catalunya participen al 'Clean up the Med' des de fa anys.
 Font: Legambiente
Font: Legambiente
 Font: Legambiente
Font: Legambiente

‘Clean up the Med’, salvaguardant el Mediterrani i promovent la consciència ambiental

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquesta campanya aconsegueix, cada any, netejar unes 1.500 platges de més de 20 països diferents del Mediterrani.

El ‘Clean Up the Med’ té com a principals objectius salvaguardar el medi ambient de les costes del Mediterrani, augmentar la consciència ambiental i reduir la contaminació generada per l'activitat humana. Es tracta d’una iniciativa que l’ONG italiana Legambiente du a terme des de l’any 1995 coordinant agents tan diversos com organitzacions, escoles, hotels, institucions locals i persones a títol individual.

Les persones voluntàries poden dur a terme tres modalitats de col·laboració: muntar punts d’informació sobre l’ecologisme i la consciència ambiental per tal d'informar i conscienciar la ciutadania, netejar un fragment de costa o bé guiar una excursió per visitar espais naturals de gran valor i demostrar la importància de la conservació dels espais naturals.

Cada any, el darrer cap de setmana de maig se celebra aquesta campanya que dura 3 dies i que sol aconseguir netejar al voltant de 1.500 platges de 21 països de ribes mediterrànies.

Més enllà de la tasca de neteja, la campanya posa èmfasi en el vessant de la conscienciació per buscar un canvi en la ciutadania i reduir la petjada de l’activitat humana sobre les nostres costes. Incidint en conscienciar sobre la manca d'aigua, la desertització, la pèrdua de biodiversitat, el colonialisme industrial, l'explotació dels recursos naturals i les conseqüències de la contaminació com a principals causes de les migracions ambientals.

Diferents ONG i agrupaments escoltes de Catalunya hi participen des de fa anys.

Afegeix un comentari nou