Coneix 39 projectes d'entitats ambientals on poder col·laborar

 • L'Associació Boscos de Muntanya promou la gestió sostenible dels boscos

  L'Associació Boscos de Muntanya promou la gestió sostenible dels boscos - Font: Associació Boscos de Muntanya

 • La Fundació Emys planteja un projecte per la recuperació de l'hàbitat per als amfibis

  La Fundació Emys planteja un projecte per la recuperació de l'hàbitat per als amfibis - Font: Fundació Emys

 • L'Associació Aurora treballa per la conservació del litoral a Tarragona

  L'Associació Aurora treballa per la conservació del litoral a Tarragona - Font: Associació Aurora

 • Projecte de millorar l’estat ecològic del riu Francolí al seu tram baix.

  Projecte de millorar l’estat ecològic del riu Francolí al seu tram baix. - Font: Associació Aurora

 • Campanya de Salvaguarda del cranc autòcton

  Campanya de Salvaguarda del cranc autòcton - Font: Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa

 • L'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa proposa un projecte per la conservació dels boscos madurs

  L'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa proposa un projecte per la conservació dels boscos madurs - Font: Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa

 • Un projecte de la Fundació Rezero contra el malbaratament alimentari

  Un projecte de la Fundació Rezero contra el malbaratament alimentari - Font: Fundació Rezero

Es tracta de projectes de 20 ONG ambientals catalanes que es presenten en el marc de la campanya Donant Ambiental.

Donant Ambiental és una iniciativa que busca el reconeixement social de les entitats ambientals que treballen a Catalunya, i té per objectiu incentivar les donacions. Entrant al portal donantambiental.cat, es poden conèixer 34 projectes de 20 ONG que estan treballant per la millora del medi ambient i la conservació de la natura.

Ser donant ambiental significa per tant implicar-se en la millora del medi ambient i la sostenibilitat, i en conseqüència contribuir a millorar el benestar de totes les persones.

Aquestes són les 34 propostes en les que es pot fer una aportació: 

 1. SOS-CRANC, Campanya de salvagurarda del cranc de riu autòcton, amb l'Associació de Naturalistes de la Garrotxa 

 2. Millora de l'hàbitat forestal  per al gall fer pirinenc. Recuperació de pastures de muntanya,censos de gall fer i promoció de la gestió forestal sostenible i bioenginyeria als Pirineus, amb Projecte Boscos de Muntanya
 3. Xarxa de seguiment del litoral (Silmar). Projecte de la Fundació Mar per diagnosticar l’estat ecològic del medi marí, involucrar la societat en la conservació activa del medi, accions de seguiment i custòdia del territori, aportar formació i educació ambiental del medi marí, i  divulgar a nivell local i regional de l’estat del medi i els diferents impactes o problemàtiques que presenta

 4. Construcció d'una bassa de reg naturalitzada demostrativa per a agricultors ecològics amb l'objecte de compatibilitzar la biodiversitat i la producció agrària, amb la Fundació Emys

 5. Projecte Pont Alimentari, per reduir el malbaratament alimentari derivat de les activitats de la distribució al detall, càtering, i restauració amb la incorporació de pràctiques de prevenció pre-consum i post-consum.

 6. Recuperació de la bassa de Sant Simplici a la Vall d’en Bas, per preservar la població d'amfibis, amb el Centre de Sostenibilitat Territorial.
 7. Manteniment i millorar l’estat ecològic dels ecosistemes del litoral de Tarragona, amb l'Associació Aurora.
 8. Millora de la biodiversitat urbana i del seu coneixement, amb la promoció de la participació veïnal, d'entitats ambientals i socials, d'escoles i del treball en xarxa. Projecte de l'Associació Catalana d'Educació Ambiental per la gestió cívica de l'Aula Ambiental del Bosc de Turull a Barcelona
 9. La Federació d'ADF Penedès Garraf du a terme un projecte per donar a conèixer la importància dels boscos als infants 
 10. Projecte per la millora de l'estat ecològic del riu Francolí al seu tram baix amb l'Associació Aurora, amb la restauració del bosc de ribera, l'ordenament i l'accés respectuós per a les persones visitants del riu, oferint-los també informació interpretativa.
 11. Avaluació de l’estat ecològic, caracterització hidromorfológica i anàlisi d’impactes i pressions a la conca del riu Gaià, amb l'Associació Mediambiental La Sínia 

 12. Conservació del paisatge tradicional de muntanya als Pirineus, amb l'Associació Boscos de Muntanya

 13. Bells boscos vells: Conservem els boscos vells. Projecte de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, per saber on estant situats els boscos més vells de la comarca de la Garrotxa, conèixer la biodiversitat que hi viu, millorar la maduresa dels boscos catalogats a partir de treballs forestals de millora, i establir acords de custòdia amb els propietaris per tal d’evitar la seva tala

 14. Pont Solidari amb la Fundació Banc de Recursos: donar sortida a recursos en bon estat i vida útil d’empreses i entitats que se’n volen desfer per derivar-ho a entitats del socials del Tercer Sector que ho necessitin donant-li així una segona vida als materials.

 15. Fira pel Dia de la Terra, Fer que cada día sigui el Día de la Terra. Aprendre a viure bé sense fer malbé

 16. El projecte “Mar d’Esperança” de la Fundació Mar, té la missió d’apropar als nens i nenes malalts i als seus familiars a una experiència vital amb el mar per a promoure en ells un sentiment de motivació i afinitat que els doni força per a continuar lluitant.

 17. Remenja’mmm és una campanya de la Fundació Rezero contra el malbaratament alimentari, que busca sensibilització que vol normalitzar entre els clients i comensals dels restaurants l’hàbit d’emportar-se el menjar i la beguda que no s’han acabat. 

 18. Som NATUS, defensem el teu paisatge,  projecte de l'Associació de Naturalistes de Girona per defensar el territori i el paisatge gironí i els seus valors naturals i culturals.

 19. Comarca verda, Economia Verda: Projecte de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa per la sensibilització, reflexió, debat i estudi a l’entorn de l’energia, els residus, la mobilitat, l’agroecologia i el consum

 20. Mel. educació ambiental realitza una tasca per per lluitar contra la pobresa alimentària

 21.  “Jo soc coco” és una campanya per promoure l'estil de vida "residu zero"  d’una manera diferent i atractiva.

 22. El projecte Fuel Poverty Group (FPG) d' Ecoserveis és una xarxa de persones i entitats implicades contra la pobresa energètica que té per objectiu eradicar aquesta xacra social i disminuir les conseqüències en la salut, benestar i economia de les persones, especialment, d’aquelles que es troben en situació de major vulnerabilitat social.  

 23.   23. Naumanni+100.Quan tindrem 100 parelles de xoriguer petit a l’Empordà? Projecte de l'Associació Paisatges Vius amb l’objectiu principal del projecte és arribar a tenir 100 parelles de xoriguer petit a l’Alt Empordà.

 24.  ​ La Casa del Mar, de l'Associació Xatrac: un espai per apropar la ciutadania a la ciència i al medi ambient, i educar amb valors i coneixements.

 25.   Riet Vell, de Seo Bird Life: un exemple d’harmonització entre home i natura a través de la custòdia del territori, l’educació i divulgació ambiental, el voluntariat ambiental i la conservació.

 26. Centre d’interpretació del riu Francolí, amb la Mare Terra Fundacio Mediterrania

 27. Conservació de les poblacions de gall fer més amenaçades de Catalunya, amb la Fundació Paisatges Vius

 28.  Campanya per la realització de 7 vídeos per actuar contra el canvi climàtic, amb la Asocaciación Únete al Planeta. 

 29. Impuls de la xarxa de Comerç Verd,  de comerços catalans respectuosos amb el medi ambient coordinats i assessorats per Rezero. El distintiu COMERÇ VERD indica i garanteix al client l’excel·lència en oferta mediambiental. 

 30. Col·labora en l'adquisició d'un robot per la Federació d'ADF del Garraf, capaç de treballar en terrenys complicats i per dins el bosc sense necessitat d’obrir camins ni tallar arbres.

 31. Projece d'eradicació de canya (Arudo donax) i recuperació del bosc de ribera al tram baix del riu Gaià, amb l'Associació Mediambiental La Sinia

 32. Projecte de control i seguiment de la fauna aquàtica a l’Espai d’Interès Natural de la Desembocadura del riu Gaià, amb l'Associació Mediambiental La Sínia 

 33. SOSpeix, els límits del mar, de l'Associació de Naturalistes de Girona. Projecte per donar a conèixer la biodiversitat marina del litoral gironí i els serveis ambientals que ofereixen a la societat, i donar a conèixer les problemàtiques que afecten els ecosistemes marins i els seus serveis ambientals.

 34. Recuperació del poblament de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) al riu Gaià, amb l'Associació Mediambiental la Sinia. 

 35. D'on venen les tortugues? Un projecte de l'Associació Depana per sensibilitzar i fer reflexionar als alumnes de primària i secundària sobre la tinença d'animals exòtics com a animals de companyia.

 36. La Plataforma Mou-te en bici treballa per la mobilitat sostenible amb la campanya "Mou-te en bici". Inclou accions per la defensa els drets dels usuaris i usuàries de la bicicleta, per fer d'interlocutors amb les administracions, l'organització d'actes divulgatius, lúdics i reivindicatius, i per reclamar la pacificació del trànsit i la protecció i la potenciació de la bicicleta.

 37. Depana realitza tasques de millora i manteniment forestal en les zones afectades de Collserola i el Baix Llobregat. A través de Donant Ambiental demana suport per al projecte Cuidem els Boscos!

 38. El projecte "Muntanyes, boscos i cavalls. Connectats a la Vida!" de la Fundació Projecte busca aconseguir espais naturals on es puguin dur els cavalls recuperats de maltractament, perquè visquin en llibertat, alhora que milloren el territori.

 39. Depana necessita suport per a continuar amb la campanya de seguiment de l'ós Bru pel Pirineu Català, i recollir informació que ajudi a preservar l'ós Bru.

Afegeix un comentari nou