El CCCB ens planteja escenaris 'Després de la fi del món'

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
La persona visitant entra en el futur a través de la mostra  Font: flickr/diluvi
La persona visitant entra en el futur a través de la mostra Font: flickr/diluvi
Instal·lacions i projeccions per endinsar-se en hipòtesis de futur  Font: CCCB
Instal·lacions i projeccions per endinsar-se en hipòtesis de futur Font: CCCB
La mostra "Després de la fi del món" es pot visitar al CCCB Font: Després de la fi  del món
La mostra "Després de la fi del món" es pot visitar al CCCB Font: Després de la fi del món

El CCCB ens planteja escenaris 'Després de la fi del món'

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La mostra que es pot visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona presenta com l'impacte ambiental causat per la humanitat ha causat ja la fi del món tal com ha estat fins ara.

Naomi Klein va publicar el 2014 "Això ho canvia tot", un llibre on explicava com el sistema econòmic ha conduït a una situació irreversible, la del canvi climàtic, a partir de la qual tot seria diferent sobre la terra.

La constatació que hem arribat a un final d'era, o a l'inici d'una era nova, l'anomenada Antropocè, és la temàtica de l'exposició 'Després de la fi del món', que es pot visitar al Centre de Cultura Contemporanea de Barcelona fins al 29 d'abril.

Es tracta de 8 instal·lacions immersives en les quals les persones visitants entren en escenaris de futur, pensats des del treball conjunt de persones artistes i científiques, fent ús d'objectes, plantes i tecnologia presents o futuribles. Es posa en evidència l'impacte de la crisi ambiental i el trauma cultural que significarà la pèrdua del món tal com el coneixem. Alhora es recull l'impuls vers la creació de noves estratègies, que donin cabuda a l'oportunitat del canvi , al compromís i a la responsabilitat intergeneracional.

La persona visitant s'introdueux en el món de després de la fi del món a través del suggerent pròleg de Kim Stanley Robinson, autor de referència el la literatura de ciència-ficció contemporània, i amb una instal·lació del filòsof Timothy Morton, pare de la dark ecology, un pensament ecologista no centrat en la natura i que fuig de l'antropocentrisme, tot buscant la connexió entre el tot. Continuant pels escenaris següents els visitants recorren els impactes humans sobre la terra a través d'imatges via satèl·lit, la realitat del món del tèxtil, o experimenten la vida en un apartament del futur, en el que la crisi alimentària haurà provocat canvis d'hàbits i socials.

Afegeix un comentari nou