El projecte SILMAR actualitza les seves estacions de seguiment marítim

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El projecte SILMAR actualitza les seves estacions de seguiment marítim

Resum: 

El projecte SILMAR, promogut per la Fundació Mar, ha actualitzat les seves estacions de seguiment de l'estat del litoral i el medi marí a casa nostra i, a patir d'ara, seran consultables a través d'un mapa interactiu.

SILMAR és una acció de vigilància permanent de l'estat del patrimoni litoral mediterrani espanyol que funciona en una xarxa gràcies a la participació de la societat civil, empreses i organitzacions vinculades a l'ús, gestió i conservació del medi marí.

21 estacions de seguiment

Aquesta xarxa està formada actualment per un seguit d'estacions de seguiment marítim repartides per la costa catalana i les Illes Balears, i cada una d'elles la gestiona un grup de voluntaris. Aquestes estacions de control o transectes, actualitzats recentment, són recorreguts lineals sobre una parcel·la o terreny sobre el qual es realitza durant una prospecció sistemàtica per tal de caracteritzar biològicament i ecològicament la zona, diagnosticar la seva qualitat ambiental i el seu grau de biodiversitat.

Actualment hi ha 21 transectes actius: 10 a Girona, 4 a Barcelona, 4 a Tarragona, 2 a Eivissa i 1 a Formentera.

La Fundació Mar valida la informació recollida pels voluntaris del projecte i la publica a la seva web, a partir d'ara consultable a través d'un mapa interactiu. Amb aquests resultats fa una diagnosi periòdica de l'estat del litoral i del medi marí amb propostes d'actuació, que es fa arribar a l'administració pública corresponent.

Per a més informació, consulteu la web del projecte SILMAR.

Si voleu col·laborar amb el projecte SILMAR, podeu contactar la Fundació Mar des d'aquí.

També mesuraran el soroll al mar

Amb la mateixa motivació de tenir cura del medi marí, el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la UPC ha desenvolupat un sistema equipat amb hidròfons que registra els sons del fons marí que ajudarà a identificar el grau de contaminació acústica en aquest medi. Els senyals acústics i el resultat de l'anàlisi es poden escoltar i visualitzar en directe a través d'un web accessible per a la comunitat científica internacional i aficionats.

Aquest és el primer pas per tal de legislar aquest tipus de contaminació a l'Estat espanyol i un pas més en la custòdia marina.

Afegeix un comentari nou