Les mans, protagonistes a la Setmana del Voluntariat Ambiental

 • Mans a l'hort (imatge:Melina photos)

  Mans a l'hort (imatge:Melina photos)

 • Mans que promouen la mobilitat sostenible (imatge:instagram/xvac)

  Mans que promouen la mobilitat sostenible (imatge:instagram/xvac)

 • Una mà que redueix el consum de llum (imatge:instagram/xvac)

  Una mà que redueix el consum de llum (imatge:instagram/xvac)

 • La mà que sap promoure el reciclatge i el compostatge (imatge:instgram/xvac)

  La mà que sap promoure el reciclatge i el compostatge (imatge:instgram/xvac)

Què poden fer les teves mans per donar un cop de mà pel medi ambient? Mans laborioses, mans hàbils, mans creatives i mans responsables… Totes es podran lluir a les fotografies d’Instagram amb l'etiqueta de la Setmana, #svac2015.

Per segon any consecutiu, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya convida a la participació en la campanya fotogràfica «Dóna un cop de mà pel medi ambient». Perquè moltes de les nostres accions es vehiculen a través de les nostres mans, la iniciativa vol fer visibles amb elles tot allò que fem que implica una manera de fer sostenible, responsable socioambientalment.  

Aquest recull d'imatges pretén il·lustrar la 3a Setmana del Voluntariat Ambiental, que se celebra del 30 de maig al 7 de juny del 2015.

La celebració vol ser un reconeixement a les persones voluntàries i a les entitats ambientals que les acullen, impulsores i creadores de projectes i accions valuosos pel medi ambient al nostre territori. Alhora és un aparador per a la ciutadania activa que busca una participació directa en la cura del medi ambient a través d'experiències de voluntariat ambiental.

Què podem fer amb les nostres mans?

A les edicions anteriors, a més de mans de voluntaris que netegen platges o anellen ocells, també s'han reunit imatges de mans responsables que redueixen consums d’aigua i electricitat, condueixen bicicletes, reciclen residus, consumeixen productes ecològics i protegeixen la biodiversitat del seu entorn.

Hi han participat un centenar de mans, moltes d’elles d’alumnes d’escoles verdes, com és el cas de l’Escola Emili Carles Tolrà de Castellar del Vallès, que va mostrar 80 formes de ser més sostenibles en la nostra vida quotidiana. Altres hi van participar amb un video fets en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

Compartir-ho pot ser inspirador

Si vols donar visibilitat a les vostres mans, fotografia-les i ensenya al món les teves accions per fer un món més sostenible i donar un cop de mà pel medi ambient, compartint-les a l'Instagram amb l'hashtag #svac2015 o enviant-les a lasetmana@xvac.cat.

Afegeix un comentari nou