Eurovegas? No, gràcies!

Eurovegas? No, gràcies!

Resum: 

Ecologistes en Acció es mobilitza aquests dies per rebutjar la proposta de crear el Las Vegas europeu a Catalunya o a Madrid. Argumenta que "només ens portaria més especulació, destrucció ambiental, ludopaties, prostitució, màfies i blanqueig de diner negre".

La Generalitat de Catalunya, en canvi, aposta per fer realitat el projecte del multimilionari nord-americà Sheldon Adelso al Baix Llobregat. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que "es tracta de fer hotels, restaurants, comerços, centres de lleure, espectacles permanents i convencions. Això és atraure el turisme que ens interessa, no és el de borratxera, sinó el que deixa diners".

El grup ecologista Les Agulles–Ecologistes en Acció del Baix Llobregat no hi està gens d'acord i ofereix els següents arguments:

Raons econòmiques: En comptes d'un model d'economia productiva, basat en la innovació, la qualitat de l'ocupació i l'equilibri ambiental, Eurovegas significa explotació de les persones, foment de negocis especulatius i diner negre i especulació urbanística. És a dir, la mateixa fórmula que ens ha portat a la crisi actual, al desmantellament del teixit productiu del país i a l'accelerada erosió de l'Estat del Benestar.

Raons legals: La Generalitat i l'Estat haurien de modificar fins a 30 lleis per a permetre el projecte especulatiu d'Eurovegas.

Raons ambientals: El Baix Llobregat és una de les comarques catalanes més densament poblades i urbanitzades de Catalunya i d’Europa. Urbanitzar unes altres 200 o 400 ha és inassumible des d'un punt de vista ambiental, i passa la "ratlla vermella" de l'equilibri territorial.

Raons socials: Els pressumptes beneficis en llocs de treball tindrien un elevadissim cost social. Es pretén deixar sense efecte la Llei d'estrangeria perquè Seldon pugui portar treballadors d'altres països, amb menys drets laborals dels que es tenen aquí, el personal contractat ho seria en condicions de precarietat total, ja que no estaria emparat per la legislació laboral. L'empresari exigeix no haver de tributar a la Seguretat Social.

Ecologistes en Acció ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per rebutjar aquest projecte. Pots signar la petició en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou