Expertes en medi ambient

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
El cercador d'expertes busca dones expertes en medi ambient (imatge: gencat.cat)
L'actualització de la pàgina web del cercador facilita el procès per a donar-se d'alta (imatge: unwomen.org)

Expertes en medi ambient

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Qui són les dones expertes en medi ambient? El cercador d’expertes dona visibilitat a les dones especialistes implicades en tots els àmbits.

El recurs promogut per l’Institut Català de les Dones es posa a la disposició dels mitjans de comunicació, per facilitar la presència de dones en els espais d’opinió.

El vincle entre dona i mediambienat ha contribuït amb grans aportacions al pensament i l’acció ambiental. Rachel Carson va ser pionera de l’ecologisme, Donella Meadows va exposar la necessitat de posar limits al creixement, i Gro Bruntland va crear el concepte de desenvolupament sostenible. Al llarg de la història han estat moltes dones a impulsar reflexions ambientals i despertar consciències.

El cercador d'expertes pot donar visibilitat a les dones que diariament treballen avui en la recerca ambiental, la conservació de la natura, i des de les entitats i associacions ambientals es mobilitzen com a activistes implicades en la millora social i ambiental de l’entorn.

L’actualització de la pàgina web del cercador, que es va presentar al febrer de 2017, facilita el procès per donar-se d’alta.