Fundació Andrena i l'Associació La Sorellona protegint la vida a l'aigua dolça

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
La Fundació Andrena té per missió protegir els hàbitats aquàtics
La Fundació Andrena té per missió protegir els hàbitats aquàtics
La Sorellona organitza una jornada al riu Ter de descoberta i voluntariat
L'Associació La Sorellona promou una xarxa de voluntariat ambiental pel seguiment de la biodiversitat aquàtica

Fundació Andrena i l'Associació La Sorellona protegint la vida a l'aigua dolça

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

L'associació La Sorellona rep el suport de la Fundació Andrena per millorar els hàbitats aquàtics a la Selva, i protegir la tortuga d'estany i altres rèptils i amfibis.

Andrena és una Fundació creada per la família Gallès que té per missió la conservació de la natura, en particular la vida a les aigües dolces a Catalunya. En el marc de la convocatòria d'ajuts de 2017, ha seleccionat el projecte de recuperació d'hàbitats aquàtics al Pla de la Selva, de l'entitat ambiental La Sorellona.

Es tracta d'una iniciativa dissenyada per millorar la qualitat ambiental d'un entorn que es troba en preocupant degradació a la plana selvatana. Les actuacions concretes afavoriran la tortuga d'estany "Emys orbicularis", actualment amenaçada, les basses temporànies i l'enfortiment de la població d'altres rèptils i amfibis. Per aconseguir-lo, l'Associació La Sorellona té prevista l'erradicació d'espècies al·lòctones, la restauració de basses temporànies en finques amb acords de custòdia, i el marcatge de tortugues.

La Sorellona és una entitat ambiental que té per missió posar en valor el patrimoni natural, amb l'educació i la sensibilització ambiental. Han promogut una xarxa de voluntariat ambiental pel seguiment de biodiversitat aquàtica, en sectors dels rius Ter, Muga, Fluvià, i al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

La Fundació Andrena dóna suport a diversos projectes d'entitats ambientals, com el Projecte Sos Samaruc de l'associació Paisatges Vius, o la protecció de les basses temporànies de l'Albera amb la Iaeden o dels amfibis de l'Albera amb la Societat Catalana d'Herpetologia. Enguany també han atorgat el seu suport al projecte per la conservació de molleres al Parc Natural de l'Alt Pirineu, presentat pel Grup de Geobotànica i Cartografia de Vegetació de la Universitat de Barcelona.

Afegeix un comentari nou