La 4a edició del “Volt de l’Energia” se celebrarà del 13 al 15 d’octubre

  • La 4a edició del “Volt de l’Energia” se celebrarà del 13 al 15 d’octubre

    La 4a edició del “Volt de l’Energia” se celebrarà del 13 al 15 d’octubre - Font: xse

El Volt és un itinerari per Catalunya que recorre projectes vinculats amb el model energètic, per visualitzar els conflictes socioambientals que generen. El lema d’aquesta edició és “Recuperem el control de l’Energia”.

La fórmula del Volt va néixer el 2014 a partir de la col·laboració de la Xarxa per la sobirania energètica (Xse) amb altres entitats, com Enginyeria Sense Fronteres: consisteix en visitar físicament infraestructures i realitzar l’anàlisi i la reflexió sobre el model energètic del país. És alhora un punt de trobada on les diverses entitats i plataformes poden compartir coneixement i aprenentatge. L’edició d’enguany, posa l’èmfasi a les lluites per a la recuperació de l'energia a la ciutadania i al control públic, tal com recull el lema “Recuperem el control de l'Energia”.

Itinerari per Catalunya

El Volt 4 començarà analitzant l’’impacte de dues grans infraestructures sobre el territori i la població: la MAT a Girona, i del Gasoducte MidCat. Es contactarà doncs amb les plataformes No a la MAT Girona i la Plataforma Resposta al MidcAT.

La població de Navàs presenta el seu projecte municipal de recuperació de les sobiranies energètica, alimentària i residencial. També es visitarà l’abocador de runam salí de Sallent al Cogulló, amb la col·laboració de la Plataforma Prou Sal. També està prevista una visita a la Vall Fosca, on els veïns i veïnes de la Torre de Capdella explicaran el seu conflicte amb la companya Endesa en relació a la factura de la llum.

 

Per conèixer més detalls sobre el proper Volt de l'Energia, es pot contactar amb la Xarxa per la Sobirania Energètica.

 

Afegeix un comentari nou