La importància dels prats de dall

  • Els prats de dall reuneixen una gran biodiversitat

    Els prats de dall reuneixen una gran biodiversitat - Font: Xtec

El 7 d'octubre la Iaeden i la Xarxa de Custòdia del Territori organitzen una jornada al voltant de la gestió d'aquests hàbitats semi naturals, que es caracteritzen per la seva gran riquesa en flora i insectes.

Els prats de dall constitueixen un hàbitat semi natural molt ric en biodiversitat: presenten una gran varietat d'espècies vegetals, i també de papallones i altres insectes, que són aliment d'aus. S'exploten de forma extensiva, dallant l'herba, que és molt rica en nutrients. Són un hàbitat d’interès de conservació a nivell europeu, i per aquest motiu es promou la recuperació i conservació. L'objectiu és obtenir la presència d'un mosaic de paisatges que es tradueix un increment de biodiversitat. 

Entitats com Paisatges Vius, la Iaeden o el Grup de Natura Solsonès dediquen els seus esforços a la recuperació d'aquests prats. S'ha creat també el concurs Prats Florits, una iniciativa dels parcs naturals francesos que vol fer un reconeixement els prats de dall amb el millor equilibri agroecològic.

El 7 d'octubre la Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura (IAEDEN) i la Xarxa de Custòdia del Territori organitzen una jornada sobre la conservació dels Prats de dall, presentant estudis i experiències en el maneig a Catalunya. Es realitzarà a Sant Climent Sescebes. L'assistència és gratuïta però cal fer la inscripció escrivint a agroterritori@iaden.cat o trucant al telèfon 972 67 05 31.

Afegeix un comentari nou