La Plataforma en Defensa de l’Ebre anuncia una gran manifestació el 7 de febrer

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre anuncia una gran manifestació el 7 de febrer

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El nou pla hidrològic aprovat el dia 8 de gener per Reial decret, ha estat rebut amb el descontentament de les entitats ambientals. La Plataforma en Defensa de l’Ebre prepara una gran concentració a Amposta.

L’entitat, que ha celebrat aquest any el seu 15è aniversari, ha exercit una acció constant per la defensa de l’Ebre. Darrerament han estat promovent la campanya pels sediments per restablir l'equilibri natural del Delta.

El passat mes d’octubre, enfront de la possibilitat de l’aprovació del pla hidrològic, tot i els informes contraris de la Generalitat, van demanar crear un front institucional per què la defensa es dugués a terme des de l’esfera política.

Fa un any, al desembre del 2014, representants de la Plataforma es van desplaçar a Brussel·les per exposar en la Comissió de Peticions del Parlament Europeu una demanda per a l’aplicació de les directives marc de l'aigua, que consideren incompatibles amb el Pla Hidrològic presentat per l’estat espanyol.

El mateix dia en què es va aprovar el Pla, va haver-hi una concentració de protesta a Tortosa. El Pla redueix el cabal de l'Ebre, incrementa el nombre d'embassaments, i, per tant, l'aportació d'aigua i sediments; segons les entitats contradiu les normatives europees i posa en risc el Delta de l'Ebre. Per aquest motiu s'ha sol·licitat la intervenció dels eurodiputats, una delegació dels quals té previst visitar la zona el dia posterior a la manifestació, programada pel 7 de febrer a Amposta. L'europarlamentari Ramon Tremosa, per la seva banda, ha anunciat que denunciarà el Pla la setmana vinent a Brussel·les amb Ferran Bel.

Afegeix un comentari nou