La Setmana de la Natura convida a les entitats a actuar

 • Polseres Setmana Natura 2017

  Polseres Setmana Natura 2017 - Font: Setmana de la Natura

 • Poster Setmana Natura 2017

  Poster Setmana Natura 2017 - Font: Setmana de la Natura

 • Acte de la Setmana Natura 2016 a la Fageda d'en Jordà

  Acte de la Setmana Natura 2016 a la Fageda d'en Jordà - Font: Setmana de la Natura

 • Acte durant la Setmana de la Natura 2016 amb l'Associació La Sabina

  Acte durant la Setmana de la Natura 2016 amb l'Associació La Sabina - Font: Setmana de la Natura

 • La Setmana de la Natura amb el President Puigdemont durant l'Acte pel Dia Mundial del Medi Ambient 2016

  La Setmana de la Natura amb el President Puigdemont durant l'Acte pel Dia Mundial del Medi Ambient 2016 - Font: Setmana de la Natura

Les ong's ambientals de Catalunya fan una crida a entitats de tots els àmbits a participar en la Setmana de la Natura, que se celebrarà del 2 a l'11 de juny, al voltant del dia mundial del medi ambient.

L'objectiu és afavorir que la gent conegui la Natura, que hi connecti, que la visqui, que s'emocioni, des de la més llunyana, a la més propera a casa, per prendre consciència de la necessitat de tenir-ne cura. Les entitats ambientals es proposen com a promotores d'aquest vincle, organitzant activitats per tot el territori durant la Setmana de la Natura.

La celebració és també una forma per donar visibilitat les més de 200 ong's ambientals actives a Catalunya, i perquè les persones sàpiguen que poden participar activament en la protecció del medi ambient col·laborant amb una entitat ambiental, esdevenint voluntaris i voluntàries ambientals.

Però les oeneges ambientals conviden a formar part de la Setmana de la Natura també a entitats socials, associacions de tots els àmbits, universitats, empreses, centres excursionistes, i en especial als infants, a través de les escoles, les ampes i les famílies. En són col·laboradors els parcs naturals, els agents rurals, els ajuntaments i diverses administracions, i compta amb el suport de l'Obra Social La Caixa.


El braçalet verd, identitat de la Setmana de la Natura

Cada persona que assisteixi a un acte per la natura, rebrà la polsera verda #setmananatura, que ha estat elaborada per Maresmon, entitat solidària de Manlleu dedicada a dones en risc d'exclusió social. Amb el braçalet es mostra la participació, i a través de les fotografies i vídeos que es publiquin a les xarxes socials, es pot construir la comunitat de persones que estimen i s'impliquen en la defensa de la natura.


Molts actes per la Natura

La Setmana de la Natura és la suma de molts actes, amb moltes entitats,  associacions i persones, que estem implicades en la defensa de la Natura.

La Setmana de la Natura proposa alguns suggeriments per inspirar-se a l'hora d'organitzar una activitat. Per exemple, programar  una sortida de descoberta a la natura, sigui la més propera o la més llunyana de casa; planificar una jornada de voluntariat ambiental per la restauració d'un espai degradat, per la plantació d'espècies autòctones, per la retirada d'espècies invasores o de residus abandonats; pensar i realitzar alguna acció per promoure la biodiversitat, com crear un hort, un jardí de papallones o posar caixes niu, a la ciutat, al camp o a la platja; organitzar un bioblitz per conèixer la biodiversitat del nostre entorn, o una conferència explicant els valors naturals d'un espai i els problemes al quals ha de fer front; preparar la projecció d'una pel·licula o un documental de temàtica ambiental; organitzar una espigolada o un àpat contra el malbaratment alimentari, una visita a una finca agroecològica, o una bicicletada o la construcció d'un hotel d'insectes...!

Es pot contactar amb alguna de les ong's ambiental per plantejar conjuntament alguna acció o per rebre ajuda alhora de definir-la. Les empreses poden participar dedicant una jornada al voluntariat corporatiu, o organitzant un acte, o bé donant suport a alguna de les accions que du a terme  una entitat ambiental.

Ja es poden inscriure les accions a la pàgina web de la Setmana de la Natura, a través del formulari corresponent. L'any passat es van organitzar més de 200 esdeveniments, i més de 15.000 persones van decidir actuar per la natura.


Contagiar l'amor per la natura i la defensa del medi ambient

La Setmana de la Natura convida a totes les entitats i persones a transmetre el missatge de la necessitat d'actuar per la conservació de la natura i la protecció del medi ambient. A través dels materials de comunicació es troben recursos per convidar les associacions i persones del vostre entorn a sumar-se a la setmana. Per ajudar a difondre el missatge, la Setmana compta amb l'apadrimanent d'algunes figures conegudes, com els músics Els Amics de les Arts o la periodista ambiental Cori Calero.

                                                       

Afegeix un comentari nou