La signatura de les abelles per la prohibició dels insecticides perillosos

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La signatura de les abelles per la prohibició dels insecticides perillosos

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La retirada total dels plaguicides més perillosos per les abelles és l’objectiu de la nova campanya de Greenpeace. Per exigir-ho presenten la signatura dels mateixos insectes, obtinguda a partir del traç del seu vol.

El 2013 la Unió Europea va prohibir 4 dels insecticides més crítics per les abelles, però ara Greenpeace vol demanar la retirada de tots els plaguicides perillosos i una aposta real per a l’agricultura ecològica, atès que encara estan autorizats més 300 productes nocius per les abelles.

Aquest insecte himenòpter desenvolupa una funció ecològica essencial per a l’equilibri dels ecosistemes i la biodiversitat, en quant que garanteixi la reproducció de les espècies vegetals. La desaparició de les poblacions d’abelles és una amenaça ecològica amb greus repercussions també sobre la vida humana, ja que es posa en entredit el conreu dels nostres aliments.

Signatures en l'aire

El vol de les abelles desenvolupa un traç en l’aire, que pot ser identificat i vectoritzat, a través d’un procés tècnic i artístic. El resultat d’aquest recorregut és una empremta reconeixible com a signatura.

Cada signatura d’abella haurà d’estar acompanyada per la d’una persona, per a poder portar la demanada al ministeri d’agricultura.

Tot seguit podeu veure el vídeo de la campanya, que és explica el procediment i convida a signar. Es pot compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta ‪#‎SOSabejas‬.

Comentaris

Sol licito protecció a les abelles, de les que la natura i nosasltres depenem i és una vergonya el que estem fent , tots els humas, si es que ens podem dir humans i civilitzats, perque cada dia aprenc mes dels animals que de les persones.

Afegeix un comentari nou