La UdG prepara marxandatge socialment responsable per al nou curs

Fundació Autònoma Solidària
 Font: UDG
Estudiants amb representants de les tres entitats implicades. Font: UDG
La col·lecció 2019-2020 serà socialment responsable.  Font: UDG
La col·lecció 2019-2020 serà socialment responsable. Font: UDG

La UdG prepara marxandatge socialment responsable per al nou curs

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La nova col·lecció d’estoigs, dessuadores, bosses i targeters estarà elaborada mitjançant la reutilització de peces en desús i inservibles.

La Universitat de Girona (UdG) fa un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat i prepara per al curs 2019-2020 una col·lecció de marxandatge compromesa amb la filosofia de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar).

Amb el suport del centre adscrit de disseny i tèxtil Qstura i Caritas Diocesana, la universitat està dissenyant i elaborant els productes a partir de peces en desús. L’objectiu final és establir un model circular on la ‘R’ de reutilització agafi tanta força com la ‘R’ de reduir, de manera que els objectes que acabin el seu cicle de vida esdevinguin un nou recurs per acabar assolint el que s’anomena com a residu zero.

La responsabilitat de reutilitzar els residus tèxtils recau en la presa de consciència i la implicació dels membres de la comunitat universitària. Per aquest motiu, a partir del mes de maig, la UDG facilitarà contenidors de recollida en diferents centres i, de forma permanent, un contenidor exterior al Campus Montilivi.

Doble funció: ecològica i social

Més enllà de la funció ecològica, la iniciativa de la UDG també té una vessant social ja que la col·lecció 2019-2020 d’estoigs, dessuadores, bosses i targeters està dissenyada per l’escola de disseny, patronatge i confecció Qstura i confeccionada per Ecosol, la empresa d’inserció de Caritas, entitats que ofereixen formació i sortides laborals a persones en situació de vulnerabilitat social i laboral.

Afegeix un comentari nou