L’Hora del Planeta: prendre consciència des de casa
Comparteix
Un any més, tot i les circumstàncies excepcionals, el dissabte 28 de març se celebra l’Hora del Planeta, una acció per lluitar contra el canvi climàtic, enguany, des dels balcons i les xarxes socials.
El 2020 és un any molt important per a la naturalesa. Es prendran decisions polítiques clau que definiran l’acció climàtica i el desenvolupament sostenible. La crisi sanitària global que estem vivint, però, ha afectat la tasca d’entitats de caire ambiental que lluiten contra el canvi climàtic. No obstant això, algunes de les accions han evolucionat per poder seguir amb la lluita des de casa.
És el cas de l’Hora del Planeta, una acció global que se celebra des del 2007, que té com a objectiu fomentar la consciència i fer entendre el valor de la naturalesa i la biodiversitat. Enguany, tot i el confinament, el dissabte 28 de març se celebra aquesta acció global, a les 20:30 h, per tractar, a més, de transmetre un missatge col·laboratiu d’esperança davant la crisi sanitària per la Covid-19.
Una de les accions més conegudes de l’Hora del Planeta és el tancament dels llums d’edificis oficials, monuments i habitatges d’arreu del món per posar de manifest la necessitat d’estalviar electricitat. En l’edició d’aquest any, WWF també demana sortir a balcons i finestres durant l’acció, uns espais que s’han convertit en un símbol de la unió de la lluita contra el coronavirus.
Evento digital: #HoraDelPlaneta en casa
— WWF España (@WWFespana) March 25, 2020
Este año celebramos la #HoraDelPlaneta desde casa y hemos preparado mucho contenido para que la celebres con nosotros
El 28 de marzo estaremos retransmitiendo en directo desde Facebook a las 20:15 ¡No te lo pierdas! pic.twitter.com/BOjS68X3Wf
L’objectiu és que tots els participants transmetin el missatge "Tanca el llum, tot anirà bé" en codi Morse des de finestres i balcons utilitzant la llanterna del telèfon mòbil, o un altre dispositiu. El missatge és el següent: .- .–. .- –. .- / .-.. .- / .-.. ..- –.. / – — -.. — / .. .-. / -… .. . -. .-.-.
Existeixen aplicacions a Play Store i App Store per emetre en Morse utilitzant la llanterna del telèfon mòbil o per aprendre a fer ús d’aquest idioma universal.
Des del canal d’WWF a Facebook s’emetrà un Facebook Live amb el qual aquells que vulguin podran seguir l’acció en directe a partir de les 20:15. L’emissió en directe comptarà amb la participació d’artistes com ara Blas Cantó, el grup Amaral i l’actriu Clara Lago, així com la d’un personatge pels infants que col·labora des de fa anys amb l’entitat: Pocoyo.
Afegeix un nou comentari