Lleida rep la XIX Fira de la Natura

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Lleida rep la XIX Fira de la Natura

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Del 3 al 5 de març se celebra a Lleida la Fira de la Natura, dedicada al medi ambient i la qualitat de vida.

La Fira Natura es consolida com a una de les més importants fires dedicades a l'ecologia i a la qualitat de vida de Catalunya. Durant la passada edició 10.000 persones van apropar-se als 104 estands d'empreses tant catalanes com d'arreu de la península, i van poder gaudir d'un centenar d'activitats. La Fira és un espai de trobada entre persones professionals del sector ecològic i persones interessades en tot el que fa referència a medi ambient i qualitat de vida. Mentre es consoliden expositors i visitants, noves aportacions s'incorporen i enriqueixen la fira. Els visitants van poder degustar aliments de producció ecològica, assessorar-se sobre bioconstrucció i energies renovables, salut i higiene.

Conferències i projeccions

El divendres 3 de març tindrà lloc l'acte d'inauguració amb la conferència "Un canvi de consciència per un futur sostenible" a càrrec de Daniel Gabarró, humanista i escriptor. Es projectarà també el documental Polyfaces, Guanyador del premi Sol de Oro WWF Sensibilització del Festival Internacional de cinema del medi ambient (FICMA). El film recull l'experiència inspiradora de la família Salatin, una família de grangers de Virgínia que mostra com regenerar els paisatges, les comunitats, les economies locals, la salut i els sòls, prenent decisions que els permeten connectar amb la natura i amb la comunitat.

Dissabte 4 de març es podrà conèixer l'aposta del Monestir de Poblet amb les energies renovables i la sostenibilitat. Lluc Torcal. Doctor en filosofia, físic i Procurador General de l'Orde cistercenc, que fou prior del Monestir de Poblet del 2007 al 2016, ens explicarà el procés viscut perquè el Monestir de Poblet sigui un referent en l'aplicació d'energies renovables, conversió ecològica i respecte per la natura.
Es tractarà els temes de salut amb el Dr. Miquel Vilardell, que dedicarà una sessió a parlar de l'envelliment, i de Jesús Sanchis, que parlarà de la microbiota intestinal, alimentació i gestió de l'estrès. El popular divulgador Xevi Verdaguer parlarà sobre les claus de la salut emocional.

Exposicions i mostres i mercats

La Fira és també l'ocasió per gaudir de diverses mostres, com la que recull els "25 anys del grup ecologista La Banqueta", "Els nostres ocells" o "La importància dels boscos. A més a més, es podrà gaudir de la mostra d'olis, en el context del XVIè Concurs del millor oli d'oliva verge extra ecològic. A banda de visitar els estands, es podran fer compres al mercat de fruita i verdura ecològiques, o a intercanviar productes en el mercat d'intercanvi d'articles de segona mà.

Participar com a voluntaris/es

Des del seu orígen al 1999, la Fira és gestionada i coordinada per l'entitat ambiental Ipcena, que compta amb la col·laboració de mig centenar de persones voluntàries. Per a participar com a voluntaris/es es pot contactar amb l'associació a firanatura@gmail.com.

Més de 20 conferències i tallers completen l'extens el programa, que es pot consultar complet a la pàgina de la Fira.

Afegeix un comentari nou