Primavera Sound + Greening Events = #Reciclasound

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Algunes imatges#Reciclasound 2014

Primavera Sound + Greening Events = #Reciclasound

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Quan la sostenibilitat és l’avantguarda, un esdeveniment de gran magnitud com el festival de música de Barcelona Primavera Sound apropa el reciclatge i el consum responsable als seus assistents.

Els grans esdeveniments tenen un impacte ambiental significatiu i, són, alhora una oportunitat per incidir en els hàbits de consum. Aquest any, el Primavera Sound 2014, a més de les noves propostes musicals, ofereix també un conjunt d'activitats amb el hashtag #Reciclasound per promoure el reciclatge i la reutilització dels residus que generi el propi certamen entre el seu públic.

El recinte del Fòrum de Barcelona que acull el festival ofereix aquest any un espai dedicat a la sostenibilitat. L'Associació By my eco, en col·laboració amb l'empresa de reciclatge Ecoembes, hi ha instal·lat una caseta de fusta com a punt de trobada.

Reciclatge musical

Objectiu: que cada ampolla, got i cobert de plàstic (si és que no se'n poden emprar de més sostenibles), llauna, flyer de publicitat, la pròpia revista del festival, restes de menjar o burilla de cigarret, vagi a parar al contenidor que li toca per ser reciclat.

Una làmpara feta amb instruments musicals, de premi

Aquesta acció es transforma, a la caseta de fusta, en un joc lúdic de llençar pilotes segons els colors del contenedor i el tipus de residu (groc, blau, marró, verd i gris). A més, els recicladors creatius que transformin els residus en micros, gorres, flors, piruletes o el que se'ls acudeixi, poden fer-ne la foto, exposar-la al photobox i etiquetar-la com a #reciclasound a les xarxes socials, participant en un concurs que té com a premi unes làmpares fetes a partir d'instruments musicals que estan en desús, i que realitza l'artista www.imanolossa.com i que estan exposades dins l'espai.

I els més poètics poden escriure un missatge creatiu vinculat al concepte #reciclasound sobre un cd, que serà peça del gran mural de cds, l’anomenat “sostre verd”, suspès dins de la caseta on també s’exposarà una selecció d'objectes realitzats a partir d'instruments o d'envasos.

Podeu seguir el #Reciclasound al facebook i twitter.

Afegeix un comentari nou