Solucions per canviar el món: el documental Demain als cinemes

 • El film vol contagiar l'actitud proactiva i vitalista de comunitats i persones arreu del món (imatge: karmafilms)

  El film vol contagiar l'actitud proactiva i vitalista de comunitats i persones arreu del món (imatge: karmafilms)

 • Els 4 francesos recorren el món trobant persones que a hores d'ara ja estan treballant per l'endemà (imatge: karmafilms.es)

  Els 4 francesos recorren el món trobant persones que a hores d'ara ja estan treballant per l'endemà (imatge: karmafilms.es)

 • Els aspectes ambientals estan lligats l'educació i la governança, i així ho recull el reportatge (imate: karmafilms.es)

  Els aspectes ambientals estan lligats l'educació i la governança, i així ho recull el reportatge (imate: karmafilms.es)

 • Les energies renovables en el camí de la lluita contra l'escalfament global i la dependència del petroli (imatge:karmafilms.es)

  Les energies renovables en el camí de la lluita contra l'escalfament global i la dependència del petroli (imatge:karmafilms.es)

 • Comunitats que troben resposta a les necessitats amb l'agricultura ecològica (imatge: karmafilms.es)

  Comunitats que troben resposta a les necessitats amb l'agricultura ecològica (imatge: karmafilms.es)

El documental ecologista Demain es projecta als cinemes des del 29 d'abril, presentant persones i experiències que ofereixen alternatives creatives.

Propostes reals 


Existeixen comunitats i persones que, a hores d'ara, estan vivint experiències reals i transformadores per superar les amenaces que tots els informes sembren vincular amb un demà: canvi climàtic, destrucció de recursos, crisi per l'aigua i el petroli....
No es tracta de presentar catàstrofes i amenaces, si no de promoure aquelles propostes constructives que aporten una possibilitat real per l'endemà.

Així l'equip troba els pioners del que serà la vida en el futur: aquells que reinventen l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'ensenyament: les Transition Towns, Vandana Shiva, les escoles finlandeses o la política de San Francisco amb els residus...

 

Premi  Cèsar al millor documental

El film recull el viatge, representat també  amb escenes de trekking pel món,  de la directora Melanie Laurent, envoltada de colors alegres, música optimista i un aire vitalista. Resulta agradable veure com algunes persones ja han posat fil a l'agulla i estan prenent els problemes de la terra amb les seves pròpies mans. Un compendi de bones intencions i un bon muntatge que ha portat la pel·lícula a rebre el premi Cèsar al millor documental en l'edició del 2015.

 

La complicitat del públic

Démain ha trobat la implicació del públic ja des de la fase de finançament: de fet el projecte ha pogut ser realitzat gràcies a les aportacions voluntàries, a través d'una campanya de crowdfunding. Un cop estrenat a França, va superar ràpidament el milió d'espectadors; des del 29 d'abril, es pot veure també en 3 sales de Barcelona.

Afegeix un comentari nou