Torna la Setmana del Voluntariat Ambiental
Comparteix
Del 31 de maig al 8 de juny, se celebra la segona edició d'una setmana que pretén fer un reconeixement a les persones voluntàries en l'àmbit ambiental i donar visibilitat a les entitats que les acullen.
Molts dels projectes mediambientals que es duen a terme arreu del territori són possibles gràcies a la col·laboració i dedicació de les persones voluntàries i gràcies a l'acollida, la formació i la gestió de les seves tasques que fan les entitats. Alhora, molts d'aquests projectes són una via per conèixer i implicar-se de forma activa i participativa en la conservació de la natura i la del medi ambient.
La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) va néixer de la necessitat de dotar d’estructura aquest moviment de voluntariat ambiental, per fomentar i consolidar els projectes i programes de voluntariat que es duen a terme per ia protecció i millora del medi ambient, així com el voluntariat en aquest àmbit.
1.000 voluntaris en la primera edició
L'any 2013, després d’anys de feina feta entre tots, de desenvolupar projectes il·lusionadors i impulsors de canvi, la XVAC va voler fer un reconeixement públic a la tasca de les persones voluntàries que es dediquen a la protecció i millora del medi ambient i a les entitats que ho fan possible, mitjançant la celebració de la Setmana del Voluntariat Ambiental (SVAC).
La primera edició, celebrada de l’1 al 9 de juny del 2013 a l'entorn del Dia Mundial del Medi Ambient- va aplegar 36 entitats ambientals que van realitzar 55 activitats de voluntariat ambiental arreu del territori català, mobilitzant a més d’un miler de voluntaris.
Ara se'n posa en marxa una de nova
Aquest 2014, la XVAC engega la segona edició de la Setmana del Voluntariat Ambiental, que tindrà lloc del 31 de maig al 8 de juny.
Una setmana pensada per reunir accions i activitats de voluntariat ambiental organitzades per diferents entitats d’arreu del territori, per tal d'oferir experiències de voluntariat obertes a la participació dels ciutadans i també de la societat organitzada.
Sinergies
La Setmana del Voluntariat Ambiental compta amb la col·laboració activa i suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, considerada un dels projectes clau del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental per aquest 2014. També té el suport de l’Obra Social de “la Caixa".
Tot i que la Setmana està impulsada per la XVAC, serà co-organitzada amb totes aquelles entitats que s'hi sumin.
S'emmarca també dins de Barcelona, Capìtal Europea del Voluntariat 2014, per tal de donar suport a la iniciativa i amb la voluntat que la tasca voluntària en l'àmbit ambiental també hi sigui present.
Com participar-hi?
Si sou una entitat ambiental i voleu organitzar una activitat per a la Setmana del Voluntariat Ambiental, haureu de registrar la vostra entitat i introduir-la directament a través d'un formulari.
La Setmana també és oberta a la participació d'escoles, empreses, universitats... . Si és el vostre cas, poseu-vos en contacte amb la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) a través del correu lasetmana@xvac.cat.
Mentre no arriba la Setmana
Durant les setmanes prèvies a la celebració de la Setmana del Voluntariat Ambiental, s’ha posat en marxa una campanya de recollida de fotografies a Instagram sota l’eslògan “Dóna un cop de mà pel Medi Ambient”, on s’anima a qui vulgui participar a fer una fotografia de les seves mans en alguna acció relacionada amb la protecció i millora del medi ambient.
Podeu publicar-les directament a Instagram amb el hashtag #svac2014 o bé enviar-les a lasetmana@xvac.cat.
Una altra forma de donar suport a la Setmana és fent-ne difusió per les xarxes socials (al web trobareu la imatge gràfica).
Qui fa voluntariat ambiental a Catalunya?
La Setmana també és una oportunitat per conèixer millor la realitat del voluntariat ambiental a Catalunya. És per això que, en motiu també d'aquest esdeveniment, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya també està elaborant una actualització de quines entitats desenvolupen programes o activitats de voluntariat ambiental a casa nostra.
Si sou una entitat ambiental, encara que no participeu en la Setmana, també podeu fer-los arribar la vostra experiència; els servirà per fer aquesta fotografia actualitzada del sector.
Consulteu la pàgina de la Setmana del Voluntariat Ambiental 2014 i seguiu-la a través de les xarxes socials (facebook, hashtag #svac2014).
Per conèixer millor l'esdeveniment, aquí teniu un video de recull de la Setmana del Voluntariat Ambiental 2013.
Afegeix un nou comentari