Àmbit de la notícia
Ambiental

Un documental sobre la trashumància dels cavalls busca suport a Verkami

Entitat redactora
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
  • Els camins ramaders representen una connexió històrica entre territoris, amb implicacions per a la biodiversitat i la protecció de la natura
    Els camins ramaders representen una connexió històrica entre territoris, amb implicacions per a la biodiversitat i la protecció de la natura
  • La Fundació Miranda es dedica a la recuperació de cavalls i a la protecció de la natura
    La Fundació Miranda es dedica a la recuperació de cavalls i a la protecció de la natura
  • El documental vol explicar les tasques per la recuperació dels camins ramaders de transhumància que duen terme diverses entitats i ajuntaments
    El documental vol explicar les tasques per la recuperació dels camins ramaders de transhumància que duen terme diverses entitats i ajuntaments

A través del micromecenatge es demanen aportacions per al projecte audiovisual al voltant de la recuperació dels camins ramaders de transhumància que porten els cavalls del Pirineu al mar, connectant la Cerdanya amb el Penedès.

A principis de desembre una vintena dels cavalls rescatats per la Fundació Miranda van recórrer el camí de transhumància que durant segles ha unit el Pirineu amb el mar. Van sortir des del Berguedà, i van arribar al parc del Garraf, on voluntàries i voluntàries de l'Associació Garraf Coopera els esperaven.

Aquestes són dues de les entitats ambientals que col·laboren amb ajuntaments i organismes com el CREAF per la recuperació dels camins ramaders, i, d'aquesta forma, reflexionen sobre el model de territori. Els camins de transhumància representen una connexió cultural entre comarques, i també faciliten els fluxos biològics per la fauna promovent una millora en la biodiversitat empobrida dels boscos. Els camins ramaders juguen a més a més un paper important per la prevenció d'incendis forestals. Per als ajuntaments, la recuperació d'aquesta pràctica ancestral enriqueix la identitat i la memòria històrica del territori, i esdevé alhora un element atractiu per al turisme sostenible.

Un equip de professionals de l'audiovisual, premiats pel documental "El gran silenci. Horta de Sant Joan" (Premi Pro-Docs al Millor Documental Televisiu de 2014) vol explicar aquesta iniciativa, amb el rodatge del que anomenen una "road movie a cavall".

Van gravar la baixada dels cavalls del novembre i desembre de 2017, i ara, a través de la plataforma de micromecenatge busquen 12.000 € suport per a poder continuar la realització del documental.

Entre les recompenses, no hi manca la de passar una jornada entre cavalls, sopars amb l'equip de rodatge o assistir a l'estrena de "Camí de marina".

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari