Una URV preocupada pel medi ambient

  • Contaminació a un carrer de Buenos Aires. Font: Javier Prazak (flickr)

    Contaminació a un carrer de Buenos Aires. Font: Javier Prazak (flickr)

  • Interior d'un autobus. Font: Metro Transportation Library and Archive (flickr)

    Interior d'un autobus. Font: Metro Transportation Library and Archive (flickr)

La Universitat Rovira i Virgili i Reus Transport han signat un acord per potenciar l’ús dels autobusos públics urbans entre els membres de la comunitat universitària. En aquest sentit es regalarà un abonament amb deu viatges a tots els estudiants dels centres reusencs a partir del 18 de setembre.

Objectiu pel 2020: reduir en un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte les dades del 2005. Així ho estipula el Pla de Medi Ambient de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Per tal de poder complir amb els propòsits fixats, la universitat catalana ja porta un temps duent a terme accions d’estalvi energètic i potenciant la mobilitat sostenible entre la comunitat universitària a través, per exemple, de l’aplicació Compartir Cotxe. Per aquest curs, la URV ha fet un pas més i ha centrat les seves actuacions en potenciar l’accés en transport públic als diversos campus universitaris de Reus.

El passat dimecres 5 de setembre, Carles Pellicer, alcalde de Reus,  i Francesc Xavier Grau, rector de la URV, van fer públic l’acord entre Reus Transport i la universitat. El pla busca potenciar l’ús del transport públic urbà entre els estudiants que viuen a la ciutat. L’abonament escollit per formar part d’aquest pla és la T10/30, una modalitat de targeta recarregable que permet gastar deu viatges al llarg de tot un mes. Cada recàrrega de deu viatges costa 6,65 euros (un bitllet senzill d’un únic viatge costa 1,20 euros, de tal manera que la targeta permet estalviar la meitat del cost per cada viatge).

Per engegar la campanya, a partir del 18 de setembre, tots els estudiants de la URV matriculats per aquest curs 2012-2013 rebran una targeta recarregable amb els deu primers viatges de regal. La universitat les distribuirà entre la comunitat universitària juntament amb informació sobre les línies i els horaris de bus per accedir als diferents centres repartits per la ciutat: el campus Bellissens, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i el Centre de Formació FURV Mas Miarnau.

Actualment, s’està negociant una iniciativa semblant pels estudiants de la URV de Tarragona i s’estan estudiant possibles actuacions pel Campus de Terres de l’Ebre. En paral·lel també s’està negociant amb RENFE per arribar a un acord aplicable a tots els campus de la URV.

Afegeix un comentari nou