10.208 parelles lingüístiques de Voluntariat per la Llengua durant el 2013

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística
 Font:
Font:

10.208 parelles lingüístiques de Voluntariat per la Llengua durant el 2013

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística

Resum: 

El programa uneix més de 10.000 parelles lingüístiques lingüístiques cada any.

El programa Voluntariat per la Llengua (VxL), impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, ha unit 10.208 parelles lingüístiques al llarg del 2013. Des de la seva implantació l’any 2003, el programa ha impulsat 81.695 parelles lingüístiques. En els últims cinc anys la participació ha consolidat la xifra de 10.000 parelles a l’any. L’any 2013 hi han participat 11.836 persones, de les quals 5.102 ho han fet com a voluntàries i 6.734 com a aprenentes. Del total de participació, 6.873 persones s’hi han inscrit per primera vegada.

A banda de les parelles lingüístiques que s’ha format a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, cal destacar les 935 parelles que s’han impulsat a través d’entitats, empreses, justícia, centres esportius, centres hospitalaris, CEIP i IES, i la col·laboració de 798 entitats i 3.275 establiments comercials.

Des de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura s’ha editat nou material per tal de reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua: Parlemtu i jo. Anem a casa?, quart quadern de la col·lecció Parlem tu i jo,i que té per objectiu facilitar el diàleg i la conversa entre les persones aprenentes i les voluntàries que formen part del Vxl; també s’han editat nous materials de la col·lecció

Llegir per parlar, llegir per aprendre, ambla finalitat de reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura.

Nota de premsa

Portal Voluntariat per la llengua

Afegeix un comentari nou