23 joves de tot l'Estat participen en un camp de treball arqueològic inclusiu
Comparteix
Els participants en l'experiència han pogut conèixer les tècniques arqueològiques i el patrimoni cultural, així com projectes i entitats que treballen en l'àmbit de les discapacitats.
El jaciment ibèric del Pla de les Tenalles, a la població de La Mora i propietat de l'Ajuntament de Tàrrega, ha estat l'escenari en el qual ha tingut lloc el camp de treball "Arqueologia inclusiva a la Vall d'Ondara" entre el 14 i el 27 de juliol.
En aquesta segona edició del camp de treball 23 joves d'entre 14 i 18 anys de tot l'Estat amb capacitats diferents han fet excavacions, delimitacions i intervencions arqueològiques, en un marc de convivència i de treball social.
Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, el servei de lleure Qualia de l'Associació Alba de Tàrrega, l’EMD del Talladell i el Museu Comarcal de l’Urgell.
Els joves i les joves que han participat en aquesta experiència han pogut gaudir també d'activitats complementàries i de lleure. Moltes han servit per donar-los a conèixer projectes i entitats que centren els seus esforços en millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Entre aquestes, l'Associació Alba i la cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges.
El jaciment ibèric del Pla de les Tenalles va ser habitat entre el segle IV a.C. i aproximadament l'any 200 a.C. Es coneix des de mitjans del segle XX i encara té moltes coses per descobrir, ja que es troba a més profunditat del que acostuma a ser habitual en aquests tipus de jaciments.
Afegeix un nou comentari