40 anys i una nova conferència mundial LGTBI

Idem TV
La capital de Nova Zelanda serà la seu de la trobada mundial LGTBI. Font: Pixabay
La capital de Nova Zelanda serà la seu de la trobada mundial LGTBI. Font: Pixabay
Logo de la trobada mundial LGTBI que tindrà lloc a Wellington. Font: IdemTV
Logo de la trobada mundial LGTBI que tindrà lloc a Wellington. Font: IdemTV

40 anys i una nova conferència mundial LGTBI

Idem TV

Resum: 

L'Associació de Lesbianes, homosexuals, bisexuals, transexuals i intersexuals (ILGA) celebrarà al març del 2019 una nova conferència mundial a Wellington, la capital de Nova Zelanda.

ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) celebrarà el proper 2019, els seus 40 anys d’història i ja es troba immersa en un període de reflexió sobre els reptes de futur de les polítiques LGTBI al món, motiu per el qual s’ha triat un lema dinamitzador: 'Celebrar el passat per alliberar el futur'.

La propera conferència mundial d’ILGA serà a Wellington i destaca el fet que serà la primera celebrada a Oceania. ILGA pretén que això sigui una crida a una major participació dels col·lectius indígenes i una més gran visibilitat per a les accions i organitzacions de la regió d’Àsia- Pacífic. L’organització de la conferència la porten a terme les organitzacions Intersex Trust Aotearoa New Zealand, Tīwhanawhana Trust i Rainbow Youth i es portarà a terme del 18 al 22 de març del 2019.

Ha començat el procés, ja s’ha obert un període per a la sol·licitud de beques i propostes. ILGA atorga beques per facilitar la participació de persones que de cap altra manera podrien assistir. Les persones activistes d'Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i el Carib i les Illes del Pacífic, tindran prioritat en l’accés a les mateixes tot i que també s'assignarà un nombre limitat de beques a activistes d'Europa, Amèrica del Nord, Austràlia i Aotearoa -Nova Zelanda.

Pel que fa als continguts, les persones activistes i organitzacions LGTBI poden presentar ja les seves propostes de temes i també tallers i sessions concretes de treball que poden tenir formats diversos. ILGA ha definit alguns temes que considera clau per al futur com són l’educació, la salut, les reformes legals que s’han de portar a terme, la religió, la cultura, els esports i un àmbit més intern com és la recaptació de fons.

Les sol·licituds de beques i les propostes de continguts tenen un termini de sol·licitud obert fins al proper 18 d’agost.

L’organització porta organitzant aquestes conferències des de l’any 1978 i són considerades l’element estratègic d’ILGA, on es projecta i es comparteix i on, també, s’escullen els i les representants així com es dona accés a les noves organitzacions membres. Per ILGA les conferències mundials signifiquen l’estat de la qüestió LGTBI a nivell mundial on es detecten les mancances i els àmbits prioritaris d’actuació. Durant aquests anys les conferències s’han portat a terme arreu del món, sent Barcelona seu de la trobada en dues ocasions: 1980 i 1993.

Afegeix un comentari nou