Joves del Raval participen en un programa d’Aprenentatge Servei contra la violència de gènere

Fundació Guné
 Font: Fundació Guné
El projecte vol, entre altres, fomentar en la joventut un pensament crític

Joves del Raval participen en un programa d’Aprenentatge Servei contra la violència de gènere

Fundació Guné

Resum: 

El programa educatiu 'Recreem el món – Fent camí cap a l’equitat de gènere' compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i té com a finalitat implicar a la joventut en la lluita contra la violència de gènere.

Malgrat els avenços obtinguts en la igualtat de drets entre homes i dones, es continuen aplicant des d’una perspectiva patriarcal. Les dones aquí i arreu del món pateixen molts tipus de violència, la qual s’ha emprat com a instrument per mantenir la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels homes sobre les dones.

El projecte 'Recreem el món – Fent camí cap a l’equitat de gènere', que impulsa la Fundació Guné, vol treballar per a l’eliminació de la violència de gènere des de la base de l’educació i la socialització preventiva. Dins la línia d’Aprenentatge Servei, s’ha iniciat un programa educatiu basat en aquesta metodologia pedagògica on participa tot l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Miquel Tarradell de Barcelona. El programa es duu a terme durant el 2n i 3r trimestre del curs acadèmic 2017-2018.

Amb la finalitat de fomentar en la joventut un pensament crític, es capacitarà l’alumnat perquè prengui consciència de quines són les causes estructurals que provoquen les desigualtats i discriminacions per qüestions de gènere. Encoratjant-lo perquè assumeixi responsabilitats individuals i col·lectives i es converteixi en agent de sensibilització a través de la creació d’una sèrie de serveis, amb els quals finalitzaran el programa.

Alguns dels possibles serveis realitzats per l’alumnat seran l’organització d’una exposició a un espai del barri i la creació d’una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials, accions que pretenen un canvi d’actituds i comportaments per afavorir una ciutadania més activa i responsable en l’erradicació de la violència de gènere.

Afegeix un comentari nou