5 curtmetratges per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere

  • Projecte Diversitat en curt

    Projecte Diversitat en curt - Font: Ajuntament de Barcelona

  • Fotograma del curtmetratge "Normal"

    Fotograma del curtmetratge "Normal" - Font: Projecte Diversitat en curt (Youtube)

  • Fotograma del curtmetratge "Júpiter i Mart"

    Fotograma del curtmetratge "Júpiter i Mart" - Font: Projecte Diversitat en curt - Ajuntament de Barcelona (Youtube)

El projecte "Diversitat en curt" de l'Ajuntament de Barcelona posa a l'abast dels centres educatius material didàctic sobre diversitat sexual i afectiva.

Es tracta de cinc curtmetratges que permeten treballar a l’aula les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència. El projecte també vol ser una eina per preveure i resoldre les situacions d’assetjament que poden tenir lloc en l’àmbit escolar.

Els materials que ofereix Diversitat en curt estan pensants per ser treballats tant a educació primària com educació secundària obligatòria i postobligatòria. La idea és que el professorat pugui adaptar-los a la realitat i necessitats concretes de la seva classe. Per això, els cinc curtmetratges estan acompanyats d'una guia didàctica. El projecte també aporta propostes d'activitats segons l'edat de l'alumnat.

Els cinc curtmetratges proposats són "Todo saldrá bien, pingüino", "Normal", "Júpiter i Mart", "Besar-te com un home" i "Aniversari". Els pots veure a sota.

El programa "Diversitat en curt" està coordinat per la Fundación La Casa y el Mundo, i és una iniciativa de la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou