Com atendre la gent gran ocupant persones amb discapacitat

  • La cuinera del projecte

    La cuinera del projecte - Font: Fundació Rubricatus

  • Treballdores del projecte separen racions

    Treballdores del projecte separen racions - Font: Fundació Rubricatus

  • Caixes isotèrmiques llestes per repartir

    Caixes isotèrmiques llestes per repartir - Font: Fundació Rubricatus

Un projecte al Prat de Llobregat prepara i reparteix àpats a persones majors de 65 anys, alhora que inserta laboralment a d'altres que tenen discapacitat intel·lectual.

"Àpats socials per a gent gran" és dut a terme per la Fundació Rubricatus, entitat de l'economia social i sense afany de lucre membre de Dincat, de manera coordinada amb els Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat.

Les persones grans que reben un àpat diari al seu domicili gràcies a aquesta iniciativa tenen problemes de mobilitat i acostumen a viure soles. És per això que el projecte té un impacte molt positiu en la seva qualitat de vida.

Al projecte treballen 15 persones: una cuinera ajudada per dues persones i dotze que fan el repartiment. La primera és l'única que no té discapacitat intel·lectual.

A més de faciliar el menjar, "Àpats socials per a gent gran" intenta afavorir les relacions personals, sobretot tenint en compte que moltes vegades es tracta de persones que viuen en solitud. El projecte permet també fer un cert seguiment de com es troben per si cal sol·licitar ajuda a Serveis Socials.

Afegeix un comentari nou