Aquest Nadal, #RavalKm0 omplirà encara més carrers amb llums socials

Ravalnet
Creant llums de Nadal per als carrers del Raval Font: #RavalKm0
Creant llums de Nadal per als carrers del Raval Font: #RavalKm0
Serigrafiant bosses de roba Font: #RavalKm0
Serigrafiant bosses de roba Font: #RavalKm0

Aquest Nadal, #RavalKm0 omplirà encara més carrers amb llums socials

Ravalnet

Resum: 

En la tercera edició de #RavalKm0 s'han format 17 joves en situació d'atur, vuit dels quals ara treballen en la creació de la luminària nadalenca que guarnirà diversos carrers del Raval i en serigrafiar bosses de roba que s'entregaran als comerços.

#RavalKm0 fomenta la dinamització comercial i social del barri del Raval de Barcelona, a la vegada que genera oportunitats formatives i ocupacionals al barri. És fruit del treball col·laboratiu entre diferents entitats, institucions i comerços que apliquen una filosofia basada en la corresponsabilitat, en el marc de la iniciativa Territori Socialment Responsable.

El projecte està especialment adreçat a generar oportunitats formatives i laborals per a persones del barri que es troben en situació d’atur. Aquestes accions es desenvolupen cap a finals d'any i el punt culminat sol ser el Nadal, moment en què es visualitza la feina feta.

En aquest tercer any, el projecte ha permès formar a 17 persones, vuit de les quals han estat contractades. Treballen en l'elaboració de 60 arcs lumínics que guarniran diversos carrers i espais del Raval, i serigrafiant 7.000 bosses de roba que seran repartides entre els clients i clientes dels comerços del barri vinculats a les associacions de l'Eix Comercial del Raval.

Enguany, els arcs de llum seran presents als carrers Joaquim Costa i Tallers (com ja van estar l'any passat) i als carrers Carretes, Botella, plaça del Pedró, inici del carrer del Carme i la Rambla del Raval. A més, hi haurà set arcs en set carrers convivint amb la il·luminació tradicional de Nadal (Notariat, Xuclà, Notariat, Pintor Fortuny, Doctor Dou, Elisabets i Bonsuccés). També s’il·luminarà la plaça de la Gardunya, com a part de la il·luminació del Mercat de la Boqueria.

Els llums mostraran les siluetes de comerciants i veïns/es interactuant entre ells, basant-se en fotografies reals. El disseny dels llums ha estat a càrrec dels dissenyadors Curro Claret i la dissenyadora Maria Güel. Laia Albert, una jove fotògrafa vinculada al barri, ha realitzant els 35 retrats de veïns i veïnes, comerciants i treballadors del Raval que mostren diferents vincles entre ells i que serviran de referent per a la creació dels arcs lumínics. Els protagonistes de les fotografies són 89 persones que, de manera voluntària i responent a una crida a les xarxes socials i entre les associacions de comerciants, han volgut participar al projecte.

El disseny de les bosses és obra de Jose Fernández Garcia, un dels finalistes del concurs convocat en la primera edició del projecte, obert a persones relacionades d’alguna manera amb el Raval i a tots els veïns i veïnes del barri.

Afegeix un comentari nou