Baobab, els campaments urbans per garantir el dret a l’educació en el lleure

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Programa Baobab
Programa Baobab

Baobab, els campaments urbans per garantir el dret a l’educació en el lleure

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquest agost més de quatre-cents nens i nenes d’entre 4 i 12 anys han participat en les activitats d’aquest programa, un projecte amb un fort arrelament comunitari.

Baobab vol garantir el dret dels infants a les activitats de vacances i fomentar la oferta de lleure educatiu durant tot l’any en barris on aquestes necessitats no estan cobertes per a tothom. Ho fa teixint aliances amb entitats dels barris, associacions i projectes de les àrees i districtes i genera nous vincles dins la comunitat ja que la meitat dels monitors i les monitores dels campaments urbans són del barri.

Aquest programa treballa per generar noves dinàmiques durant tot l’any i poder possibilitar projectes de lleure educatiu de base comunitària a la ciutat. Acompanya la creació de nous esplais i caus en els barris on no n’hi ha i ajuda a reforçar-ne els existents, vinculant-hi els infants, els joves i les famílies.

Enguany Baobab ha arribat a sis barris de Barcelona on el dret al lleure no està cobert per a tothom. Els campaments han tingut lloc a la Marina de Port (Sants-Montjuïc), Baró de Viver i la Trinitat Vella (Sant Andreu), la Trinitat Nova (Nou Barris) i a la Verneda i la Pau i també al Besòs i el Maresme (Sant Martí).

El projecte ha triplicat enguany el nombre d’infants que hi prenen part respecte a l’any passat i es preveu que al llarg del curs 2018-2019 s’ampliï fins a cobrir tretze barris de la ciutat.

Han impulsat aquesta tercera edició el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou