Com promoure el consum ecològic des de la teva entitat
Comparteix
Amb 3 accions senzilles, qualsevol entitat o associació pot promoure el menjar ecològic i de proximitat entre els socis i a l’entorn proper. Us presentem 2 experiències d’entitats que ja ho fan.
Les accions a emprendre són senzilles i podem fer-ne una, dues o bé totes tres alhora:
- Consumir productes ecològics als actes i activitats que organitzem: el sopar anual dels socis, els àpats de les formacions internes o fins i tot el pica-pica per inaugurar el nou local poden ser amb productes ecològics i de proximitat. D’aquesta manera no només beneficiem cooperatives de consum o productors propers sinó que també promovem aquest tipus de consum entre els assistents.
- Convertir-nos en punt de recollida per als socis de l'entitat: podem contactar amb una cooperativa de consum i fer que el nostre local sigui el punt de recollida on els socis de l’entitat recullin les seves cistelles ecològiques. Això pot fer que les persones que vénen al nostre local vegin les cistelles i cada cop més gent s’interessi per participar-hi!
- Obrir el punt de recollida al barri/poble: el tercer pas és que aquest punt de recollida no sigui només pels membres de l’entitat sinó que els veïns i veïnes també se’n puguin beneficiar. És una manera directa d’incidir en el nostre entorn i promoure canvis positius. A més, així farem que més persones entrin al nostre local i potser els acabem engrescant per formar part de l’entitat!
Dins l’educació no formal trobem experiències en aquest sentit:
- Agrupament Escolta Martin Luther King (Sant Just Desvern): el curs passat van decidir implicar-se amb la cooperativa de consum MengemBaix, tant consumint els productes alimentaris que necessiten per a les activitats del cau com convertint-se en punt de recollida per a les comandes que facin les famílies. Aquest curs han obert també el punt de recollida a la resta del poble. Ells mateixos expliquen perquè van decidir implicar-se amb aquest tema:
Des de l’Agrupament hem decidit començar a treballar una coherència entre els valors que prediquem i els hàbits de consum que tenim. És per això que volem anar deixant de banda una alimentació basada en les grans superfícies, les marques blanques, la desinformació sobre la seva procedència, molt embalatge i de poca qualitat. (...)
A més, des de l’escoltisme intentem fer servei als altres, per deixar el món millor del què l’hem trobat. I què millor que oferir aquest servei a les famílies, que sou els que feu que tot això sigui possible?
- Demarcació del Barcelonès de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya: des de 2012 són socis i punt de recollida de MengemBaix tant per a les activitats pròpies de la demarcació (a les formacions que organitzen i també trobades, actes puntuals, etc. consumeixen productes de la cooperativa) com de particulars (socis i persones vinculades a l'entitat que recullen la seva cistella al local de la Demarcació). A més, si fan algun acte en un altre punt de la ciutat la cooperativa els ho porta directament allà. Des d'aquest gener 2014 han ofert als agrupaments la possibilitat de convertir-se també en punt de recollida per a les famílies del cau.
Comentaris
josepmaria
Afegeix un nou comentari