Cultivar un Hort ecològic i comunitari

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cultivar un Hort ecològic i comunitari

Resum: 

A Can Pinyol, hi ha un projecte ecològic i comunitari que implica a 40 famílies i a 9 entitats. Liderades per la Fundació Marianao, tenen cura de 37 parcel·les al peu de la Muntanya de Sant Ramon.

En aquesta ocasió, els horts comunitaris són un espai de trobada per als veïns de la ciutat. El compromís, la cohesió social, l'aprenentatge i el component comunitari són els principals ingredients de la proposta, que s'articula a través de comissions de treball formades pels participants, que es reuneixen de forma mensual en format d'assemblea.

D'altres elements importants són els preceptes de l'agroecologia i la sensibilització vers els productes de qualitat i de proximitat, d'acord amb l'entitat que lidera l'actuació, la Fundació Marianao. Aquesta entitat gestiona la cessió temporal i gratuïta de petits terrenys de cultiu, amb el compromís de que tot el cultiu es faci d’acord amb els criteris d’agricultura ecològica i tingui com a objectiu final l’autoconsum.

Els Horts Comunitaris de Can Pinyol formen part del projecte Europeu Social and Intercultural Dialogue through Governance for Local development: Mediterranean Urban and Peri-urban Agrticulture – SIDIG-MED, una estructura de cooperació transfronterera que involucra el sector públic, privat i institucions sense ànim de lucre de països de la Mediterrània Sud (Jordània i Tunísia) i els països de la Mediterrània Nord (Itàlia i Espanya). Aquest és el projecte pilot que ha impulsat l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a líder espanyol dins del SIDIG-MED, on l’Ajuntament de Sant Boi juga un paper important cedint els recursos que són gestionats socialment per Marianao.

La Fundació Marianao és una entitat sense afany de lucre que, des de l'any 1985, desenvolupa projectes socioeducatius al servei de la comunitat, amb la finalitat de promoure el desenvolupament personal i comunitari a Sant Boi de Llobregat i el Baix Llobregat.

Afegeix un comentari nou